DTM

Speciale race, speciale helm: DTM-ster Marco Wittmann doneert helm voor Wings for Life

Uitgegeven door Peter Vader • 3 juli 2022 04:05 • Print artikel

MüNCHEN - Als onderdeel van het liefdadigheidspartnerschap tussen de DTM en de internationale onderzoeksstichting ‘Wings for Life’ doneert BMW-fabrieksrijder Marco Wittmann zijn BMW M-jubileumhelm. Voor Wittmann is de ‘DTM Norisring powered by BMW M’ een heel bijzondere race, aangezien hij op slechts een paar kilometer van het tijdelijke circuit in Neurenberg woont. Tijdens de laatste veiling werd de helm van regerend DTM-kampioen Maximilian Götz geveild voor 5100 euro. De trotse nieuwe eigenaar is een autosport fan uit Centraal-Hessen.

DTM 2022 Wings for Life Marco_Wittmann_helm

"Wings for Life is een goede zaak”
"Wings for Life is een goede zaak, ik doe zelf al heel lang aan wielrennen en heb meerdere kennissen die hun ruggenmerg hebben geblesseerd en nu afhankelijk zijn van hulp. Hopelijk komt er vroeg of laat een oplossing voor dergelijke blessures", aldus de zakenman. De DTM-organisatie ITR ondersteunt Wings for Life en organiseert elk raceweekend een veilingitem, dat via United Charity geveild kan worden en waarvan de opbrengst 100% ten goede komt aan de stichting.

Helm van Marco Wittmann is voor de hoogste bieder
De volgende veiling is de helm van Marco Wittmann, die tijdens de officiële prijsuitreiking van het DTM-evenement op de Nürburgring (26 - 28 augustus) aan de hoogste bieder zal worden uitgereikt, inclusief twee DTM-tickets. "Dit is een heel speciale helm voor mij, we vieren dit jaar 50 jaar BMW M en daarom is het speciale BMW M retro logo alleen dit jaar beschikbaar op de helm. Op de zijkant zie je mijn startnummer, het nummer 11, als handelsmerk. En nog veel meer mooie gimmicks zoals een groen-zwart carbon frame bovenop en natuurlijk mag mijn handtekening niet ontbreken", zo omschrijft tweevoudig DTM-kampioen Marco Wittmann het unieke stuk. "Zelf zit ik al heel lang bij stichting Wings for Life en heb ik al deelgenomen aan de Wings for Life World Run." De huidige veiling eindigt op 14 augustus 2022. Alle informatie en de link naar de veiling is te vinden op dtm.com.

Naast de helm van Maximilian Götz (Mercedes-AMG Team WINWARD Racing) zijn er al een kampioenschapsrace van René Rast (Team ABT) en een helm van Kelvin van der Linde (Team ABT Sportsline) geveild. De totale opbrengst bedraagt 12.500 euro.

Marco Wittmann BMW_Walkenhorst_Motorsport

DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS