Autosport NL • Porsche GT3 Cup

Spannende finale voor de Porsche Carrera Cup Benelux in Hockenheim

Uitgegeven door Peter Vader • 2 oktober 2021 10:54

De spanning kan amper groter zijn. Aan de vooravond van de laatste meeting van het seizoen 2021 van de Porsche Carrera Cup Benelux tellen Dylan Derdaele (Belgium Racing) en Huub van Eijndhoven (#TeamPGZ by JW RaceService) precies evenveel punten. Op de Hockenheimring, in het voorprogramma van de DTM, gaat de Belg voor een tweede titel, na die van 2016. De jonge Nederlander is er dan weer op gebrand om zijn erelijst te openen, na een seizoen waarin hij steeds sterker voor de dag kwam. Wie wordt er de eerste kampioen met een Porsche 911 GT3 Cup Type 992?

Porsche Carrera Cup Benelux Hockenheim 1

Het duel om de algemene titel zou best ook een strijd met drie kunnen worden. Met slechts elf punten achterstand – er zijn er nog 44 te verdelen – staat Glenn van Parijs (NGT Racing) klaar om van het kleinste foutje van de co-leiders gebruik te maken. Bovendien kent hij de Hockenheimring goed, want in het verleden trad van Parijs ook al aan in de Porsche Carrera Cup Deutschland. U zal er zich verder niet over hoeven te verbazen mochten de bonuspunten (één voor elke pole en één voor de snelste ronde in elke wedstrijd) bij de eindafrekening de doorslag geven!

Heel wat andere rijders willen in de titelstrijd de rol van scherprechter op zich nemen. Sebastian Freymuth (PG Motorsport), Steven van Rhee (Team GP Elite) en Thierry Vermeulen (Team GP Elite) - deze laatste behaalde in Assen zijn eerste overwinning - strijden bovendien ook om de vierde plaats in de eindstand.

Wat Xavier Maassen (#TeamPGZ by Red Ant Racing) en Ghislain Cordeel (Team GP Elite) betreft, die willen hun seizoen met een podiumplaats afsluiten, en kunnen zo dus ook de titelkandidaten van mogelijk belangrijke punten houden.

Herinneren we er nog even aan dat vier van de rijders van 2021 deel uitmaken van het ‘Talent Pool Programma’. Huub van Eijndhoven, Sebastian Freymuth, Steven van Rhee en Thierry Vermeulen kunnen zo rekenen op kostbare tips van Sascha Maassen (Porsche Junior Coach) en deelnemen aan een Social Media Training die door het officiële communicatieagentschap van Porsche AG wordt georganiseerd.

Porsche Carrera Cup Benelux Hockenheim 2

Pro-Am: Dullaart moet foutloos blijven
Na een bijzonder geslaagd weekend in Assen wist Floris Dullaart (Team GP Elite) in de tussenstand een kloofje te slaan. De Nederlander heeft nu 15 punten voorsprong, het grootste verschil sinds de start van het seizoen.

Hoewel hij bij zes van de tien races voor zijn directe tegenstander bleef, weet Nicolas Saelens (Belgium Racing) dat hij zijn lot niet meer in eigen handen heeft. Reden te meer voor de Belg om Floris Dullaart onder druk te zetten. Deze laatste beseft dat hij ondanks zijn voorsprong geen fouten mag maken. Dat belooft!

Ziad Geris (Team GP Elite), winnaar van de eerste race in Zolder, wil maar wat graag opnieuw van de overwinning proeven, al aast ook John de Wilde (Speedlover), de huidige leider van de Porsche Sprint Trophy Benelux, op een zege. De Wilde kan echter geen punten scoren voor het kampioenschap. Filip Teunkens (Q1 Trackracing by EMG), Andrey Mukovoz (DUWO Racing) en Nicolas Vandierendonck (Q1 Trackracing by EMG) mikken op een geslaagd seizoenseinde.


Porsche Carrera Cup Beneleux Hockenheim 3

Am: honger van Lauryssen nog niet gestild
Sinds de meeting in Assen is Jan Lauryssen zeker van de titel in Am, maar daar wil hij het niet bij laten. De rijder van Q1 Trackracing by EMG bleef dit seizoen regelmatig voor enkele Pro-Am rijders en hoopt die lijn ook in de eindstand door te trekken. Voor een rijder die zijn debuut maakt in de autosport mag zoiets gerust een waar exploot worden genoemd.

De spanning voor de titel mag dan al verdwenen zijn, Jeroen Kreeft (Parker Revs Motorsport) zal in Hockenheim nog vol voor de vicekampioenstitel gaan in Am. Ad Geerts (#TeamPGZ by Red Ant Racing) maakt voor de laatste meeting van het seizoen zijn comeback en Harald Geisselhart maakt op de PG Motorsport wagen zijn debuut in de PCCB.

Spanning troef dus voor de laatste twee races van het seizoen 2021 van de snelste monomerkencup van de Benelux. Vrijdag geven twee vrije trainingen van 40 minuten de rijders de gelegenheid om de Hockenheimring – een circuit dat voor het eerst op het programma van de Porsche Carrera Cup Benelux staat – onder de knie te krijgen. Zaterdag starten de kwalificaties om 9u35, en wordt de start van de eerste race om 16u10 gegeven. Op zondag om 11 uur gaan de startlichten voor het laatst dit seizoen uit.

De kwalificatie en de twee races van 30 minuten worden op het YouTube-kanaal en Facebook-pagina van de Porsche Carrera Cup Benelux uitgezonden. Wie wordt er kampioen? Wie het weet, mag het zeggen!

Porsche logo

Ben jij al / abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS