Formule 1

Spaans circuit Jarama tekent intentieverklaring voor mogelijke Formule 1-Grand Prix

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 september 2022 18:07 • Print artikel

De Spaanse Grand Prix werd tussen 1969 en 1981 georganiseerd op het circuit van Jarama. Dit korte, smalle en vooral hoekige circuit heeft een intentie verklaring getekend om in de toekomst de koningsklasse van de autosport weer te kunnen faciliteren.

Jarama

Onlangs maakte de Formule 1 bekend dat het spektakel volgend seizoen naar maar liefst 24 locaties af gaat reizen. De Franse Grand Prix op het circuit van Paul Ricard verdwijnt volgend seizoen van de kalender, terwijl de Chinese Grand Prix na drie seizoenen afwezigheid weer terugkeert. Daarnaast gaat de Formule 1 ook naar Las Vegas.

De populariteit van de Formule 1 in ongekend, ieder land, iedere stad en ieder circuit willen een Grand Prix organiseren. En volgens het Spaanse medium Autopista is Jarama daar één van, volgens hen heeft het circuit een intentieverklaring getekend om te fungeren als F1-circuit.

Een delegatie uit Spanje heeft in Monza een ontmoeting gehad met de hoge heren van de Formule 1, waaronder ook Stefano Domenicali. Jarno Zaffelli was betrokken bij de make over van het circuit van Zandvoort en is ook betrokken bij de verbouwing van Jarama. De Italiaan vertelde het volgende aan Autopista: "Technisch gezien zou het moeten kunnen en niet zo duur als het maken van een nieuw circuit voor Jarama om de Formule 1 zeker te kunnen organiseren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS