Formule 1

Sotsji vertrouwt op veilige Grand Prix van Rusland met publiek in september

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juli 2020 16:35 • Print artikel

SOTSJI - De CEO van de Russische Grand Prix-promotor Rosgonki is ervan overtuigd dat Sotsji in september een veilige Formule 1 met fans kan ontvangen. Op zaterdag bevestigde de F1 de opname van nog twee races op de kalender voor 2020: de Toscaanse GP Ferrari 1000 op het circuit van Mugello en de Grand Prix van Rusland. Daarmee komt het huidige aantal officiële rondes op 10.

Sochi F1 circuit


Sotsji is de enige race tot nu toe waar fans aanwezig zullen zijn, dit ondanks het feit dat het land het op drie na hoogste aantal coronavirusgevallen ter wereld heeft. Maar volgens Alexey Titov wordt elke maatregel genomen om ervoor te zorgen dat er geen risico is op een Covid-19-uitbraak.

"Samen met de regering van de Russische Federatie en het beheer van het kampioenschap hebben we alles in het werk gesteld om de Russische Grand Prix dit jaar te laten plaatsvinden", vertelde hij aan Autosport. De race staat gepland voor 27 september.

"Dit wordt een ongelooflijk festival voor een zo groot mogelijk publiek. Alle gasten van Sochi Autodrom in de Russische resorthoofdstad staan bewogen dagen te wachten. De opkomst bij het evenement blijft jaar na jaar op een goed niveau en we zijn ervan overtuigd dat de moeilijkheden dit jaar geen speciaal obstakel zullen blijken voor de autosportfans."

"We bereiden ons minutieus voor op een veilige ontvangst van de toeschouwers en kijken ernaar uit om iedereen in het Olympisch Park te zien."

Welke races ik oktober zullen volgen, blijft onzeker. Auto Motor und Sport schreef vrijdag dat een andere Europese triple-header met Hockenheim, Imola en Portimao op het punt staat om te worden bevestigd.

Die drie zouden waarschijnlijk de GP's van de VS, Brazilië en Mexico City vervangen, gepland in landen waar hoge aantallen Covid-19-gevallen actueel zijn, terwijl de Grand Prix van China naar verwachting ook zal worden afgelast omdat de regering alle internationale sportevenementen tot het einde van het jaar heeft geannuleerd.

Vietnam heeft echter gesproken over het potentieel voor een nieuwe datum in november, nadat de inaugurele race werd uitgesteld in april, terwijl het vooruitzicht van twee rondes in Bahrein en de finale in Abu Dhabi ook reëel lijkt.

Als die er daadwerkelijk komen, zou dat het totaal op 17 Grands Prix voor 2020 brengen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS