Formule 1

Snooker-legende trekt prestaties Lewis Hamilton in twijfel: "Al rijdend een sigaar roken, met een vinger aan het stuurwiel"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 november 2020 08:00 • Print artikel

Velen noemen Lewis Hamilton één van de grootste coureurs aller tijden in de Formule 1. In Engeland wordt al gevraagd om de Mercedes-coureur te ridderen. Snooker-legende Ronnie O’Sullivan vraagt zich af of de prestaties van zijn landgenoot Lewis Hamilton wel zo groots zijn en vraagt zich tevens af of de wereldkampioen wel een gelijk speelveld heeft met de rest van de coureurs in de koningsklasse van de autosport.

Lewis_Hamilton_thanks_Mercedes-AMG_Petronas_Motorsport_Turkish_GP_2020

“Als je een auto hebt die een seconde per ronde sneller gaat dan de andere auto’s, dan hoeft hij in theorie alleen maar zijn teamgenoot Bottas te verslaan, die zich goed en tevreden voelt met het spelen van de tweede viool”, legt O’Sullivan aan de Daily Star uit. “Het betekent niet zoveel als in een sport als tennis, waar Federer met iedereen op een gelijk speelveld speelt of Kipchoge, die op een gelijk speelveld met iedereen loopt.”

“Het is fantastisch voor Lewis om zeven wereldtitels te winnen, maar als je auto sneller rondgaat, kun je je wat fouten veroorloven en er nog steeds mee wegkomen. Het is een beetje als ‘al rijdend een sigaar roken, met één vinger aan het stuurwiel!” De Brit noemt mannen als Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Phil Taylor, Tiger Woods, Lionel Messie en Cristiano Ronaldo als de beste sporthelden voor wat betreft prestaties. Zelf won O’Sullivan zes snooker wereldtitels. Wanneer de 44-jarige Brit zijn sport vergelijkt met de Formule 1, dan zegt hij dat het in zoverre vergelijkbaar is dat je de bal in grotere pockets mag stoten dan je tegenstander.

“Ik denk dat sport is, waar er geen voordeel is”, vervolgt de snooker legende. “Ik had mij niet goed gevoeld over mijn carrière in snooker, als ik op een tafel gespeeld had waar de pockets groter waren dan die van mijn tegenstanders. Bij snooker heeft iedereen hetzelfde materiaal en is er een totaal gelijk speelveld. Ik kies mijn tegenstanders of de tafel niet.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS