Formule 1

Snelheidsverlies Sergio Perez door de Max Verstappen-factor? "Perez is als gevolg daarvan teruggevallen naar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 augustus 2022 10:21 • Print artikel

Sergio Perez ging aan het begin van het seizoen het gevecht om de wereldtitel met Max Verstappen nog aan. Hoe verder we in het jaar komen, hoe meer terrein de Mexicaan verliest op zijn teamgenoot bij Red Bull. Volgens Dr. Helmut Marko ligt dit voornamelijk aan Verstappen, die zich beter ontwikkeld met de auto.

Max Verstappen F1


“Met een auto die Max beter past, wordt automatisch de ‘Verstappen’-factor meer benadrukt dan voorheen”, zegt Marko tegenover Motorsport-Total. “En wanneer je zo’n uitstekend coureur hebt, is het belangrijk om het hoogste haalbare uit de auto te halen. Perez is daar als gevolg van misschien teruggevallen naar zijn oude niveau. Maar, het zijn van de teamgenoot van Max is niet makkelijk.”

Waarna de Red Bull-consultant in gaat op de kracht van de wereldkampioen: “Max houdt van een auto die goed is aan de voorkant. Wat de achterkant doet, maakt hem niet zoveel uit. Als de achterkant uitbreekt bij 300 km/u, zegt Perez, zoals de meeste coureurs, dat de auto niet te besturen is, Max maakt dat helemaal niet uit. Aan het begin van het seizoen neigde de auto naar onderstuur. Uiteindelijk ging het erom, om de auto zo snel als mogelijk te maken, zodat we het hele potentieel er uit halen.” 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS