Formule 1

Slow start, een nieuw fenomeen in de Formule 1: Alonso, Ricciardo, Vettel, Perez en Sainz hebben er last van

Uitgegeven door Peter Vader • 11 mei 2021 16:01 • Print artikel

Een goed observeerder heeft niet veel tijd nodig om vast te stellen dat degenen die in 2021 aan een nieuwe klus bij een ander F1-team zijn begonnen, het niet makkelijk hebben. Lichtend voorbeeld hiervan is de terugkeer van Fernando Alonso. Niemand had verwacht dat het "zo moeilijk" zou worden voor de Spanjaard. De tweevoudig kampioen is niet de enige coureur die tot nu toe in 2021 worstelt met de snelheid, sterker nog, iedere topcoureur die tijdens de winter van team is gewisseld, heeft ruimschoots de tijd nodig om op snelheid te komen.

Fernando_Alonso_difficult_season_start F1 Alpine
Fernando Alonso in 2021, niemand had verwacht dat het zo moeilijk zou worden...

Het werkt nog niet
"Aan het begin van het seizoen zei ik dat Sebastian Vettel drie of vier races nodig zou hebben om zich aan te passen", vertelde voormalig F1-coureur Marc Surer aan Sport1. "Met Daniel Ricciardo zien we dat hij bij McLaren nu pas echt begint te verbeteren, maar het werkt (nog) niet zo goed voor Sebastian Vettel bij Aston Martin en hetzelfde geldt voor de anderen. Sergio Perez heeft het moeilijk naast Max Verstappen, zelfs Carlos Sainz slaagt er niet in om zijn Ferrari-teamgenoot Leclerc bij te houden", voegde Surer eraan toe.

Complexiteit
Surer verklaart het fenomeen als dat er een gebrek aan wintertesten is geweest en dat de complexiteit van de moderne F1-auto's, de oorzaken zijn van de problemen. “Dat het voor iedereen veel langer duurt dan ik dacht". Iedereen is het erover eens: tegenwoordig is het moeilijk om je aan te passen aan een nieuw team.

Fernando_Alonso_F1_Alpine_close_up_in_cockpit
Fernando Alonso, hij weet niet hoe lang het nog gaat duren

Alonso is voorbeeld
Fernando Alonso is buitengewoon getalenteerd, maar we mogen niet vergeten dat de Formule 1 zich op een ander niveau bevindt dan andere racecategorieën en dat het niet alleen om autorijden gaat. "Hier moet je 100 procent uit de auto halen”, zei de tweevoudig wereldkampioen tegen het Spaanse dagblad AS. Hij weet niet hoelang het gaat duren, maar wat we wel weten is dat de 39-jarige Alonso nog steeds Fernando Alonso is. Je wordt niet van de ene op de andere dag een langzame coureur. "Met zijn zeer bescheiden en volwassen benadering zal het vanzelfsprekend zijn dat hij zich verbetert", zei de Alpine-official Budkowski in een bericht van grandpx.news en vervolgde: "Realistisch gezien denk ik niet dat Fernando iets heeft onderschat. Aan de andere kant had ik ook niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn." Het typeert in ieder geval de moderne Formule 1. Maar ja, als het zo makkelijk is, dan zou iedereen het kunnen…

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS