Formule 1

Sleutelrol in de Formule 1: "Het hield Max Verstappen tegen om acht punten meer te scoren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 oktober 2021 06:50

Valtteri Bottas moet dan vertrekken aan het einde van het jaar bij Mercedes, toch is teambaas Toto Wolff blij met de Fin. Bottas hield Max Verstappen van de overwinning af, die daardoor niet maximaal kon profiteren van Lewis Hamilton die door een gridstraf vanaf plek 11 de race moest aanvangen.

podium Bahrein Max Verstappen Valtteri Bottas en Sergio Pérez

“Het kan een vitale rol spelen in het constructeurskampioenschap, maar ook om Lewis te helpen”, aldus de Oostenrijker tegen het Engelse Autosport. “Valtteri’s prestatie alleen hield Max Verstappen tegen om acht punten meer te scoren.”

Wolff ziet dat het pakket van zijn team erg sterk is geworden, maar weigert te zeggen dat hij er absoluut van overtuigd is dat de Mercedes de snelste auto is. “Als de gridstraf er niet was geweest, denk ik dat we een goede kans hadden om als eerste en tweede te eindigen en om acht meer punten te scoren”, besluit de teambaas.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS