Formule 1

Sleutel tot het succes van Mercedes? 'Geen Hamilton off-days'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 november 2020 18:50 • Print artikel

Mercedes' technisch leider James Allison zegt dat Lewis Hamilton 'geen off-days kent' - en dat heeft het team in staat gesteld om de lat zo hoog te leggen. Hamilton en Mercedes hebben nu allebei zeven wereldkampioenschappen in de zak, hoewel niet allemaal samen. De 35-jarige Brit won zijn eerste met McLaren in 2008 en verloor in 2016 van Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg, hoewel hij het team wel hielp om de constructeurstitel dat jaar te behalen.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Allison gelooft dat de consistentie van Hamiltons topprestaties betekent dat het team precies weet hoe ze moeten verbeteren in de zeldzame gevallen dat er niet aan de normen wordt voldaan. "Lewis is als een metronoom", zei Allison in de At The Controls-podcast. "Als je Hamilton fouten in een bepaald seizoen probeert te vinden, is het moeilijk om er meer dan één per jaar te vinden. Hij acteert op dit buitengewone niveau jaar na jaar.

"Het doet me heel erg denken aan Michael Schumacher. Lewis is goed geïntegreerd in dit team op dezelfde manier waarop Michael dat was in zijn Ferrari-dagen. Hij geeft ons een wapen waarvan we weten dat als we een auto bouwen die betrouwbaar is en fatsoenlijk snel, dat hij de klus voor ons zal klaren."

"We weten ook dat als onze auto niet snel genoeg is, het niet is omdat hij een off-day heeft. Hij heeft geen off-days. Dan hebben wij het verpest hebben. Dat is een ongelooflijk nuttige maatstaf om ons aan te meten en ons te blijven pushen naar steeds hogere normen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS