Formule 1

Slecht nieuws voor Nyck de Vries?: 'Guanyu Zhou tekent bij Alfa Romeo, alleen superlicentie kan deal nog dwarszitten'

Uitgegeven door Bart • 19 september 2021 07:13 • Print artikel

Alfa Romeo heeft voor komend seizoen Valtteri Bottas al vastgelegd en het is de vraag wie de tweede coureur wordt. Volgens de Italiaanse tak van Motorsport is de keuze gevallen op Guanyu Zhou. De Chinees zou al een contract ondertekend hebben, maar hij moet nog wachten op genoeg punten op zijn superlicentie.

Guanyu Zhou


De coureur van UNI-Virtuosi staat momenteel tweede in de Formule 2 achter Oscar Piastri en dat zou genoeg zijn om de 40 punten te bereiken. In eerdere seizoenen eindigde de 22-jarige Chinees op de zevende en zesde plaats in de Formule 2. Hij werd ook kampioen in de Aziatische Formule 3.

Mocht Zhou de 40 punten niet halen, kan hij wellicht gebruik maken van een nieuwe regel. Dan zou 30 punten al genoeg kunnen zijn. Een coureur kan bij de FIA om compensatie vragen als er sprake is geweest van overmacht. Het coronavirus zou een reden kunnen zijn, waardoor een coureur niet de benodigde punten heeft kunnen behalen. Dat zou slecht nieuws betekenen voor Nyck de Vries die ook in de race voor het stoeltje is.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS