Formule 1

Sky Sports F1-analist Martin Brundle enthousiast: "Geweldig nieuws voor de sport"

Uitgegeven door Bart • 12 april 2021 06:59 • Print artikel

Bij de tweede race van het seizoen staan alle ogen gericht op de strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. In Bahrein lieten beide kemphanen een fraaie strijd zien en trok de 36-jarige Brit aan het langste eind. De Red Bull lijkt voorlopig sneller dan de Mercedes en in analyses wordt vooral gewezen naar de rake. Sky Sports F1-analist Martin Brundle wil daar niet in meegaan en onderschat Mercedes en Hamilton zeker niet.

Lewis Hamilton


"Ik denk dat de Mercedes momenteel nog niet optimaal is", aldus Brundle bij Sky Sports. "Red Bull en Honda hebben het wel goed voor elkaar, net als een paar andere auto's. Door het budgetplafond kunnen teams niet iedere race met upgrades komen, maar Mercedes krijgt het echt wel snel opgelost. Hamilton en Mercedes zijn voor mij nog steeds de favoriet voor de wereldtitel."

"Ik zou Mercedes zeker niet onderschatten. Iedereen praat nu over de rake en hoeveel schade dat Mercedes en Aston Martin heeft gebracht. Maar ik denk echt dat het dit jaar een close fight wordt. Hamilton was fantastisch in Bahrein. Hij won eigenhandig de race, waar anderen in dezelfde situatie de race waarschijnlijk hadden verloren. Ik zou echt niet weten wie Imola gaat winnen en dat is geweldig nieuws voor de sport."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS