Formule 1

Sky Sports F1 - Martin Brundle: "Wisselen gaat het probleem niet oplossen" - Johnny Herbert: "Te veel schade aangericht"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 januari 2022 08:45 • Print artikel

De positie van Michael Masi ligt onder vuur na zijn controversiële besluit in de Grand Prix van Abu Dhabi. De F1-wedstrijdleider besloot van de gebruikelijke regels af te wijken. Hierdoor was Max Verstappen in staat om in de adembenemende slotfase van de race Lewis Hamilton voorbij te gaan en de wereldtitel voor zich op te eisen. Volgens diverse personen in de paddock is de positie van de Australiër niet meer te houden.

Max Verstappen World Champion F1 Honda Red Bull

“Wat ik absoluut zeker weet is dat het wisselen van Michael Masi het probleem niet gaat oplossen”, legt Brundle uit tegenover Sky Sports F1. “Dit is een veel te grote job om door een persoon te laten afhandelen tijdens een seizoen met 23 races. Dus als Masi blijft, heeft hij veel steun rond hem nodig en ik verwacht dat ze daar op het moment naar kijken. Wie wil op dit moment in die schoenen stappen?”

Sky Sport-collega Johnny Herbert daarentegen denkt niet dat er nog een rol voor de Australiër is weggelegd na hetgeen er in de slotfase van Abu Dhabi is gebeurd. “Hij heeft te veel schade aangericht aan de F1 en daarom is het nu de positie waarin hij zit, daarin moet je juist het vertrouwen hebben”, aldus de voormalig F1-coureur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS