Formule 1

Sky Sport over lobbyen op de FIA-radio: "Compleet onacceptabel en Toto weet dat"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 januari 2022 11:28 • Print artikel

Het Formule 1-seizoen van 2021 werd op controversiële wijze beëindigd door het veelbesproken besluit van F1-wedstrijdleider Michael Masi. Het leverde Max Verstappen de titel op, die aanvankelijk richting Lewis Hamilton leek te gaan. In de slotfase van de race werd er enorm gelobbyd door Mercedes en Red Bull om de beslissing inzake de inzet van de safetycar hun kant op te laten vallen. Volgens Martin Brundle is het Mercedes-teambaas Toto Wolff die keer op keer roept dat hen de titel ontnomen is, terwijl ze zelf de medeoorzaak zijn dat het zo gelopen is.

Martin_Brundle_Sky_portret

“100 procent”, reageert Brundle tegen Sky Sports, als hem gevraagd wordt of het gelobby door de F1-teams bij de wedstrijdleiding moet stoppen. “Tijdens het eerste safetycar incident, toen Giovinazzi’s Alfa Romeo kapotging dichtbij de pitlane-entry, hadden we Toto die op de radio tegen Masi zei: ‘Hey Michael, geen safetycar’, waarmee hij de veiligheidsbeslissing probeerde te beďnvloeden. Compleet onacceptabel en Toto weet dat. Dat kunnen we niet gebruiken. Wat gebeurde in de ‘Herbie & Charlie’-dagen was dat ze op de radio kwamen richting Charlie en Herbie dan reageerde met: ‘Hij is op het moment bezig. Hij komt er bij je op terug!’ Natuurlijk deed hij dat niet, omdat Charlie de rotzooi aan het regelen was op de baan en probeerde te snappen wanneer de race weer kon starten.”

Volgens de voormalig F1-coureur moet de gewoonte van de teams om de beslissing te beďnvloeden over de FIA-radio of op een andere manier, gewoon helemaal stoppen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS