Formule 1

Sky F1 ziet uitbraak van 'schermutselingen' tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juli 2021 10:07 • Print artikel

Jenson Button gelooft dat de schermutseling op het circuit van Silverstone tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen slechts het begin was van de felle strijd tussen de twee.

Max Verstappen en Lewis Hamilton Silverstone F1


Verstappen en Hamilton hebben eerder dit seizoen een aantal pittige duels uitgevochten. Hoewel de Red Bull- en Mercedes-coureur het soms met elkaar aan de stok hadden, waren de schermutselingen voor geen van beide opponenten eindeloos.

Maar op Silverstone escaleerde de rivaliteit naar een heel nieuw niveau als gevolg van de botsing in de openingsronde in de Copse-bocht, waardoor Verstappen in de hard in de bandenstapels belandde.

Verstappens voorsprong in het kampioenschap is na de winst van Hamilton in de Britse Grand Prix geslonken tot slechts 8 punten, en Button gelooft dat geen van beide coureurs in de komende races zal inbinden. "Het zal vanaf hier een felle strijd worden, wat goed is voor de kijkers, maar of het goed is voor hen - ik weet het niet", vertelde Button aan Sky Sports. "Emoties lopen zo hoog op, dit zijn twee van de beste coureurs die ooit F1-auto's hebben bestuurd en er gaan knokpartijtjes komen in de komende paar races."

De F1-wereldkampioen van 2009 hoopt echter dat de toekomstige schermutselingen tussen de twee coureurs op de baan niet zo dramatisch zullen aflopen als in Silverstone. "We moeten maar hopen dat het op de juiste manier gebeurt", zei Button. "Ik denk dat ze het na deze race zullen bespreken, dat is wat voor mij belangrijk is. Het is dat deze coureurs begrijpen wat er is gebeurd en ze praten erover en ze gaan verder, en dan kunnen ze vechten zoals het hoort, met de handschoenen uit."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS