Formule 1

Sky F1-reporter Martin Brundle: "Mercedes moet verder dan 1.5 Bottas"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 mei 2021 19:09

MONTMELO - Jenson Button en Martin Brundle vinden allebei dat Mercedes 'verder moet gaan' met Valtteri Bottas, waarbij de laatste zegt dat hij een '1,5-coureur' is bij de Zilverpijlen.

Valtteri Bottas Mercedes Grand Prix F1


Bottas' toekomst bij Mercedes staat weer volop in de schijnwerpers nadat de Daily Mail eerder deze week had gemeld dat de Fin wellicht nog voor het einde van het huidige seizoen wordt vervangen door George Russell.

Dat bericht werd met wijdverbreide scepsis ontvangen in de Formule 1-paddock. Bottas zelf zei dat 'slechts één team' geen probleem heeft met het afdwingen van een coureurswissel halverwege het seizoen, daarmee doelend op Red Bull.

Maar hoewel een specifieke gerucht is dat hoogstwaarschijnlijk niet meer zal worden dan dat, blijft de vraag of dit het begin van het einde is voor Bottas bij Mercedes, vooral nu Lewis Hamilton volop tekenen geeft dat hij klaar is om na 2021 door te gaan.

Bottas' rendement van 32 punten uit de eerste drie races vertegenwoordigt zijn slechtste seizoensstart ooit bij Mercedes en twee van de toonaangevende ex-coureurs zijn van mening dat zijn dagen geteld moeten zijn.

"Het probleem is niet de kwalificatie, want hij is behoorlijk goed, maar de races... Hamilton rijdt op een ander niveau", zei Button tegen Sky Sports F1.

"Lewis' sterke punten voor mij toen ik zijn teamgenoot was, waren altijd de kwalificatie en niet de race, dus hij heeft het duidelijk omgedraaid en veel ervaring opgedaan. Maar op een gegeven moment moet Mercedes verder en iemand anders in de auto zetten en kijken of ze Lewis kunnen uitdagen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS