Formule 1

Sky Sports F1: Christian Horner waarschuwt Sergio Pérez dat hij 'sterk terugkomen' moet in Barcelona

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 juni 2024 05:02

Christian Horner heeft zijn oproep aan Red Bull herhaald om beide coureurs solide punten te laten scoren, een opdracht die gerechtvaardigd werd door het slechte weekend - het tweede op rij - van Sergio Pérez. En dat terwijl Max Verstappen won!

Christian Horner F1 Red Bull Racing


Pérez kreeg vlak voor de Grand Prix van Canada een nieuw tweejarig contract van Red Bull vanwege zijn strategische waarde en zijn vermogen om Verstappen te ondersteunen in de strijd om het kampioenschap.

"Het was een verschrikkelijk weekend voor Checo en we hebben wat schade opgelopen", vertelde Horner aan Sky Sports F1. "Hij moet sterk terugkomen in Barcelona. Gelukkig had Ferrari een slecjt weekend waarin het geen punten pakte. Maar we hebben beide auto's nodig om te scoren. We zijn er goed mee weggekomen. Vanaf Barcelona hebben we Checo weer nodig waar hij zich aan het begin van het jaar bevond.”

In het verleden waren Pérez' inzinkingen vaak van korte duur, maar er zijn ook gevallen geweest waarin de Mexicaan moeite had om weer voet aan de grond te krijgen. Horner is ervan overtuigd dat het eerste scenario zal overheersen.

"Wat we keer op keer zien bij Checo is dat hij terugveert als hij in de problemen zit", voegde de Red Bull-chef eraan toe. "Hij is een harde racer en hij heeft een sterk karakter. Het doet hem meer pijn dan wie dan ook. Hij zal vastbesloten zijn om terug te komen en iedereen de vorm te laten zien waartoe hij in staat is en die hij in de eerste vier races van dit jaar heeft laten zien."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS