Formule 1

Sky Sport F1: 'Racefitte' Sebastian Vettel geeft tegenover Martin Brundle update over terugkeer F1

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 september 2023 18:31

SINGAPORE - Hoewel Sebastian Vettel op dit moment geen terugkeer in de Formule 1 plant, voelt hij zich er fysiek klaar voor en sluit hij de deur niet voor een comeback. Afgelopen weekend reed Sebastian Vettel in de RB7 (Filmpje), waarmee hij wereldkampioen F1 werd.

Sebastian Vettel F1


Vettel is actief gebleven via de Race of Champions van dit jaar en demonstratieruns. De laatste was zijn E-Fuel-aangedreven Red Bull die in 2011 de titel won op de Nürburgring Nordschleife. Maar in een Sky Sports F1-interview met Martin Brundle onthulde Vettel dat hij zich nog steeds goed genoeg voelt om te racen.

Op de vraag van Brundle of hij wedstrijdfit blijft, antwoordde Vettel: "Ja, maar omdat ik dat wil, niet omdat ik denk: ik kom terug, of ik stap weer in als er iemand uitvalt. Ik denk dat mijn nek niet sterk genoeg is."

Brundle noemde Alain Prost, Niki Lauda, Nigel Mansell, Fernando Alonso en Kimi Räikkönen, en somde vervolgens iconische Formule 1-coureurs op die stopten om vervolgens terug te keren in de sport.

Vettel kreeg te horen dat hij zich zeker bij hen zal aansluiten en een triomfantelijke terugkeer in de F1 zal maken. "Ik kan daarop geen nee zeggen", antwoordde Vettel. "Omdat ik het niet weet. Als je het ze allemaal zou vragen, zouden sommigen waarschijnlijk nee hebben gezegd, maar uiteindelijk zijn ze allemaal teruggekomen. Ik kan het dus ook niet uitsluiten."

Als Vettel zou terugkeren in de F1, zou het afhangen van de ‘uitdaging’ en of die interessant genoeg zou zijn om hem te overtuigen zijn pensioen op te schorten.

Hij weet ook dat hij met zijn 36 jaar niet veel tijd meer heeft als hij zou terugkeren. "Op 36-jarige leeftijd is het niet zo dat ik er over tien jaar er misschien eens over nadenk, want dan is mijn tijd voorbij. Het zit nu niet in mijn hoofd en ik geniet van het soort vooruitzicht van de uitdaging van wat ik hierna ga doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS