Karting • GK4 Kartseries

Sjoerd van den Munnikhof scoort tweede zege in de IAME X30 Senior Nationaal: "Ontzettend blij"

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 augustus 2022 11:45 • Print artikel

GENK - Sjoerd van den Munnikhof was op het Belgische circuit van Genk wederom de smaakmaker bij de IAME X30 Senior Nationaal-klasse tijdens het GK4-evenement. Met zijn veertien jaar is hij de jongste deelnemer uit het veld, dat weerhield hem er niet van om met de grootste prijs het circuit weer te verlaten en terug te gaan naar zijn thuisplaats Beesel.

Sjoerd van den Munnikhof

Het weekend begon al op vrijdag met de training, de coureur van TK Racing spreekt zich uit over de hoopgevende trainingen: “Ik heb vrijdag al getest en dat ging erg goed. We hebben verschillende afstellingen geprobeerd en daar hebben uiteindelijk de snelste weten te vinden. De opbouw naar ‘raceday’ was goed, we hebben vrijdag veel kilometers gemaakt en ik ben blij dat we een goede afstelling hebben weten te vinden.”

De kwalificatie is uiteraard een belangrijk onderdeel van het spelletje. Met zijn typerende kalme toon vertelt hij hoe hij deze kwalificatie aan heeft gepakt: “Tijdens de kwalificatie ging ik samen met mijn teamgenoot naar buiten, we probeerden elkaar een beetje te helpen door een slipstream.” Dit verliepniet helemaal zoals gepland, in zijn snelste rondje reed Sjoerd tegen de achterkant van een groepje voor hem aan, hierdoor moest de Limburger een klein beetje tijd toegeven. Desondanks noteerde hij een keurige vijfde tijd.

“Ik moest de eerste race vanaf de vijfde plek starten en de kart voelde enorm goed aan, de bandenspanning was perfect en de banden kwamen precies op het goede moment op temperatuur. Ik klom eigenlijk best snel naar de tweede positie en ging natuurlijk voor P1. Ik kon wel naar de nummer één toe rijden, maar het lukte me net niet om hem voorbij te gaan.”

De tweede race van de dag begon ontzettend mooi, helaas kreeg deze al snel een nare wending: “De tweede race mocht ik starten vanaf de tweede positie en ik dacht dat ik meteen al geluk had, maar het bleek ongelukkig te zijn. De coureur die vanaf P1 zou starten viel uit en ik moest vanaf dezelfde positie starten als gepland, maar ik reed toch op de positie van P1. Ik kreeg daarvoor een straf van tien seconden dus dat was echt ontzettend jammer. Ik reed wel weg van de rest van het veld, maar tien seconden dicht rijden is natuurlijk onmogelijk in zo’n korte tijd. Ik kwam als eerste over de streep, maar door de tijdstraf viel ik terug naar P9.”

Sjoerd van den Munnikhof

Vol enthousiasme vertelde de Limburger over zijn avonturen tijdens de derde en beslissende wedstrijd van de dag: “Ik startte in de laatste race vanaf de derde positie, dus dat is wel een goede uitgangspositie, omdat de vorige race niet het gewenste resultaat opleverde, was ik natuurlijk extra gretig.” Vol passie vertelde het veertienjarige talent dat hij bij de start van de wedstrijd door kon schuiven naar de tweede positie. “Ik kon ook aansluiten naar de nummer één en ik ben blij dat ik een gaatje vond om erlangs te knallen. Toen kon ik in de laatste minuutjes nog wegrijden. Ik ben ontzettend blij dat ik gewonnen heb, daarvoor zijn we hier natuurlijk, om te winnen!”

Sjoerd rijdt het hele seizoen al ijzersterk en is met grote regelmaat de absolute smaakmaker is het veld, met mooi inhaalacties, maar ook slimme en berekenende strategie rijgt hij de podiumplaatsen aaneen. Op ingetogen manier vertelt hij hoe hij er zelf over denkt: “Het hele seizoen gaat al bestgoed, het kan natuurlijk niet altijd meezitten, maar over het algemeen zitten we altijd wel bij de kop van het veld.”
Sjoerd wil deze gelegenheid gebruiken om wat mensen en bedrijven te bedanken. "Ik wil Kurt Timmermans van team TK Racing waar ik rijd, bedanken voor de altijd goede begeleiding, mijn moeder, die mijn monteur was dit weekend, mijn teamgenootjes en iedereen van en rondom TK Racing, TD Kart Thierry Delré, mijn school College den Hulster, mijn oma mijn grootste supporter en mijn supporters die kwamen kijken en alle mensen en bedrijven die mij vermeld en onvermeld sponsoren."

Sjoerd van den Munnikhof wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Hendrikx Sneltransport hendrikxexpress.nl
Thijssen Emans & Co BV
TegelStudio
Villeroy&BochFliesen
Franssen Montage Reuver
En zijn school College den Hulster

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS