Karting • GK4 Kartseries

Sjoerd van den Munnikhof maakt als jongste deelnemer direct indruk bij debuut in IAME Senior: "Mooiste race van seizoen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 november 2021 06:45 • Print artikel

GENK – Sjoerd van den Munnikhof was zondag veruit de jongste coureur in de IAME X30 Senior nationaal-klasse. Het dertienjarige talent uit Reuver stapte over van de Junioren en deed in Genk mee aan deze prestigieuze klasse tijdens de zesde en laatste ronde van de GK4 Kart Series en liet direct zijn snelheid zien. Hij werd erg knap zesde in een vol veld en overtrof daarmee alle verwachtingen.

Sjoerd van den Munnikhof met teambaas Kurt Timmermans

“De race van zondag was mijn mooiste van het seizoen”, stelde Sjoerd na de finale dan ook onomwonden. “Mijn eerste race in de Senior nationaal-klasse en dan gelijk zesde.” Hij had van tevoren drie keer in de Senior-kart getraind. Rijden in die kart vond hij overigens nog een stuk leuker dan de Junior-kart die hij tot dusver gewend was.

“Vanwege de hogere snelheid”, verklaarde hij. Echt veel hoefde hij niet te wennen aan de snellere kart. “In de trainingen ging het al goed. Dat ik dicht bij het podium zou komen, had ik een beetje aan zien komen. Het viel vandaag hartstikke mee.”

Na de trainingen snelde hij in de kwalificatie naar een verdienstelijke zesde plaats. Dat was voor Sjoerd de definitieve bevestiging dat hij in Genk een goede snelheid te pakken had. Het resulteerde tijdens de eerste race in de vierde plek. “Helaas had ik in de tweede race pech. Ik was gespind bij de start en daardoor uitgevallen.”

Hij liet zich daardoor niet ontmoedigen. In de finale moest hij vanuit het middenveld starten. Daarna rukte hij snel op, om uiteindelijk dus op een razendknappe zesde plaats te finishen. “Ja, dat was echt gaaf. Een mooi resultaat. Ik had het van tevoren niet verwacht.”

De verklaring voor zijn wonderlijk snelle aanpassing aan het racen in een Senior-kart lag wat Sjoerd betreft in de uitstekende begeleiding. Die krijgt hij al jaren van zijn teammanager Kurt Timmermans van TK Racing. “Bij Kurt heb ik vooral beter geleerd beter de bochten te rijden. En naar concurrenten toe rijden ging ook heel goed in de laatste race. Ik had net te weinig tijd om nog een plek te pakken.”

Zijn succes van afgelopen weekeinde in Genk paste in een toch al succesvol seizoen. Daarin bewees Sjoerd opnieuw een flinke stap te hebben gemaakt in zijn ontwikkeling als karter. Daarin werd de competitie niet geschuwd. “Ik heb dit seizoen het Benelux-kampioenschap en de Euro Series in Castelletto gereden”, verduidelijkte hij.

Vooral die laatste race, een Italiaanse ronde van het EK voor IAME-coureurs, verbaasde hij zichzelf door goed aan te kunnen aanpikken. “In Castelletto zaten we qua tijden tussen de vijftien en de twintig. Dat ging goed. Wel moest ik nog wat leren”, was hij kritisch op zichzelf. “Af en toe maakte ik foutjes en dat moest ik natuurlijk verbeteren. Maar het ging gedurende het seizoen steeds beter.”

Met de knappe prestatie van afgelopen weekeinde in Genk als een mooi extraatje waarin hij zichzelf de bevestiging gaf dat het komend seizoen bij de Senioren weleens een mooi jaar kan worden. Hij keek ernaar uit. Al wilde hij ook graag stil blijven staan bij het afgelopen seizoen. “Ik heb een mooi jaar gehad, ik veel geleerd. Dat was super. Hopelijk kan ik dan er meteen staan in 2022. Verder wil ik van de gelegenheid gebruik maken om Michaël van Hendrikx Sneltransport te bedanken, die deze eerste race in de Senioren Nationaal mogelijk maakte door mijn wedstrijdbanden te sponseren, waarvoor natuurlijk grote dank! En natuurlijk Kurt Timmermans, TK Racing, mijn moeder, mijn school College den Hulster en alle sponsoren."

Sjoerd van den Munnikhof wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

Hendrikx Sneltransport hendrikxexpress.nl
Thijssen Emans & Co BV
TegelStudio
Covebo
Franssen Montage Reuver

En voor komend jaar is Sjoerd ook nog op zoek naar sponsoren om het gehele seizoen te racen in de IAME Senioren Nationaal! Wil je ook supporter worden van Sjoerd neem contact op met: hanneke-everhardus@hotmail.com

sterk debuut Sjoerd van den Munnikhof></div>

									</p>
								<!-- END .shortcode-content -->
<p> </p>
								<div id='div-gpt-ad-1594124807656-0'>
<!-- RX Video -->
  <script>

    googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1594124807656-0'); });

  </script>

</div>
								</div>

								<!-- AddThis Button BEGIN -->
								<!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->
								<div class=
MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS