Formule 1

Situatie stoeltje naast Max Verstappen - Helmut Marko: "Zij zijn goede opties om hem te vervangen, maar nogmaals..."

Uitgegeven door Bart • 21 oktober 2020 03:10 • Print artikel

Waar Helmut Marko en Christian Horner dit jaar vaak hun steun uitspraken voor Alex Albon, wordt de situatie voor de Thaise coureur steeds moeilijker. De prestaties blijven achterwege en het verschil naar Max Verstappen is gewoonweg te groot. Slechts één podium bij een topteam als Red Bull is te mager. Helmut Marko voert de druk nog maar wat op en noemt Sergio Perez en Nico Hulkenberg als mogelijke opties om Albon op te volgen.

Alex Albon


Perez en Hulkenberg staan gezien de uitspraken van Marko boven een terugkeer van Pierre Gasly, die bij AlphaTauri zal blijven. "Als Albon zich kan blijven ontwikkelen en verbeteren, dan is hij een kandidaat voor Red Bull in 2021. Maar als hij niet aan de verwachtingen voldoet, zullen we buiten het team moeten kijken", zo zegt Marko in een interview met Sky Deutschland.

"We staan sterk genoeg in onze schoenen om met alle coureurs om te gaan", vervolgt Marko. "Als Albon niet presteert, komen Perez en Hulkenberg in beeld. Zij zijn goede opties om hem te vervangen. Maar nogmaals, alleen als Albon niet aan onze verwachtingen voldoet."

Hulkenberg moest na vorig jaar bij Renault plaatsmaken voor Esteban Ocon, maar viel dit jaar drie keer in bij het team van Racing Point. Bij dat team is Perez bezig aan zijn laatste seizoen. Het toekomstige Aston Martin F1 geeft de voorkeur aan Sebastian Vettel boven de Mexicaan.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS