Formule 1

"Situatie Sebastian Vettel bij Ferrari niet zo slecht als mensen zeggen"

Uitgegeven door Bart • 10 juli 2020 06:02 • Print artikel

Nu het vertrek van Sebastian Vettel bij Ferrari al is aangekondigd, denken veel insiders dat Charles Leclerc wordt voorgetrokken ten opzichte van zijn Duitse teamgenoot. Oud-coureur van Ferrari Kimi Raikkonen betwijfelt een slechte verhouding tussen Ferrari en Vettel en denkt dat zijn oude teamgenoot nog steeds goed voor de dag kan komen.

Kimi Raikkonen


"Ik sprak hem afgelopen week kort en ik betwijfel dat ze een slechte relatie met elkaar hebben zoals veel mensen zeggen". aldus Raikkonen tijdens de persconferentie op donderdag in Spielberg. "Ik weet niet wat er precies speelt. Dat gaat me ook niks aan, maar het is oneerlijk om te stellen dat hij slecht behandeld wordt."

Raikkonen wil Vettel dan ook nog niet afschrijven voor dit seizoen. "Je kunt niet na één race al conclusies trekken. Voor ons was het ook geen gemakkelijke race. Maar ik weet zeker dat Ferrari sterker is dan ze afgelopen weekend lieten zien."

De ervaren Fin had twee jaar geleden geen last van een vroeg aangekondigd vertrek. "Ik ben ervan overtuigd dat beide coureurs dezelfde behandeling krijgen. Het is alleen maar in het voordeel van Ferrari als ze het beste resultaat uit beide auto's kunnen halen. Ik zou niet weten waarom ze hun eigen glazen in zouden willen gooien."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS