Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Simona de Silvestro met Paretta Autosport in Indy 500: "Bijzondere en zeldzame kans"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 20 januari 2021 12:43 • Print artikel

Voormalig Sauber Formule 1 testrijder Simona de Silvestro gaat voor de zesde keer deelnemen aan de Indy 500. Ditmaal met Paretta Autosport. Deze nieuwe renstal vloeit voort uit het in 2020 geďntroduceerde ‘Race for Equality & Change’-programma, in een poging om de diversiteit in de Indy Car te vergroten. Dit moet niet alleen te zien zijn aan de rijders maar ook aan de samenstelling van het team. De leiding van het team komt in handen van Beth Paretta; een voormalig Fiat-Chrysler directeur.

Paretta Autosport Indy 500

Ondersteuning van Penske
Paretta Autosport zal rijden met een Chevrolet-motor en ondersteuning krijgen van Team Penske. “Dit is het begin van een toewijding aan gendergelijkheid in de sport, om vrouwen aan te moedigen hard te werken, zodat ze hun plaats op de grid kunnen verdienen", verklaarde Beth Paretta over dit project. “IndyCar is al vele jaren een leider en een gastvrije plek voor vrouwen vanwege het harde werk van veel vrouwen en mannen vóór ons, maar nu hebben we een sterkere toewijding met IndyCar's 'Race for Equality & Change' om ervoor te zorgen dat er kansen blijven in de toekomst."

Paretta kan dit aan
Mark Miles, president en CEO van Penske Entertainment groep en eigenaar van IndyCar, zei dat het team verantwoordelijk is voor zijn eigen prestaties, ondanks de steun van de algemene serie. "Het is aan Simona en het team om de auto voor de startopstelling te kwalificeren, maar Beth kennende weet ik dat haar team klaar zal zijn voor de taak."

Zes jaar geleden voor het laatst op Brickyard
De Silvestro, die in 2015 voor het laatst de Indy 500 reed toen voor Andretti zei: “Mijn carričre kwam echt van de grond tijdens mijn tijd in de Indycar en de Indy 500. Dus ik keer terug om de concurrentie samen met Beth en haar nieuwe team aan te gaan en dat is een bijzondere en zeldzame kans in mijn carričre.

“Deel uitmaken van het doel van diversiteit voor iedereen, en vooral vrouwen in IndyCar, en in de motorsport in het algemeen, is erg belangrijk voor mij en hoe ik de toekomst van racen zou willen zien. Ik wil de serie bedanken voor het spelen van zo'n belangrijke leidende rol bij het bieden van gender- en algehele diversiteit in de autosport."Meer video's van de Indy Car: 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS