Formule 1

Silverstone is hoopvol: "Een uitverkochte Britse Grand Prix is nog steeds mogelijk"

Uitgegeven door Bart • 24 februari 2021 20:50 • Print artikel

In Engeland gaat het vaccinatieproces gestaag en in het Britse voetbal denkt men in mei voor halfvolle tribunes te kunnen spelen. De organisatie achter de Britse Grand Prix gaat nog een stapje ver. Directeur van Silverstone Stuart Pringle droomt van volle tribunes en dat betekent een race op 18 juli voor 140.000 fans.

Silverstone


"Een uitverkochte Grand Prix behoort nog steeds tot de mogelijkheden", zegt Pringle in een interview met The Independent. "Silverstone is niet afgesloten als een voetbal- of tennisstadion. De 70.000 tribuneplaatsen zijn verspreid over zo'n vijf kilometer. We hebben de ruimte, het is in de open lucht en er zijn veel in- en uitgangen. Het zou zeker kunnen, maar garanties hebben we nog niet."

Of het volle tribunes worden, kan Pringle nog niet zeggen. "Ik wil een Grand Prix met zo veel mogelijk toeschouwers. Silverstone heeft dat gewoon broodnodig, dus daar gaan we onze uiterste best voor doen. Uiteraard moet het wel op een veilige manier gebeuren. De vraag vanuit de fans is enorm. Het is aan ons om het mogelijk te maken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS