Formule 1

Silly season F1: Toto Wolff neemt het op voor Valtteri Bottas, maar overweegt Russell

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 augustus 2021 08:00 • Print artikel

Het is nog niet bekend of volgend jaar Valtteri Bottas of George Russell naast Lewis Hamilton plaatsneemt bij Mercedes. Teambaas Toto Wolff neemt het op voor de Fin die onder druk lijkt te staan bij het Formule 1-team uit Brackley.

George Russell

“Ik denk dat het moeilijk is. Hij heeft ook veel pech gehad, als ik denk aan Monaco waar we op weg naar een tweede plek waren en we hem in de steek lieten”, aldus Wolff tegenover GP Fans. "Dat is hard. En als je teamgenoot een zevenvoudig wereldkampioen is, een honderdvoudig Grand Prix-winnaar, dan is dat lastig. Hij is een fantastische teamspeler. Valtteri won meerdere Grands Prix, is altijd beschikbaar, stond 53 keer op het podium en dat is solide, een erg belangrijke pilaar voor ons en als team moet dat ook overwogen worden.”

Wanneer gevraagd wordt of Russell niet een tweejarige training naast Hamilton kan krijgen, zegt de Mercedes-teambaas dat dat zeker een overweging waard is. “Ja, er is een strategie die een stem kan krijgen, om voor de jeugd te gaan en te zien hoe George presteert naast wat duidelijk, de beste coureur allertijden is en of hij op een dag het stokje kan overnemen, wanneer Lewis vaarwel zegt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS