Formule 1

Silly season F1: Guenther Steiner verwacht verlenging contract Mick Schumacher

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juli 2021 05:03 • Print artikel

Haas F1-baas Guenther Steiner zegt er vertrouwen in te hebben dat Mick Schumacher binnen enkele weken zijn contract zal verlengen.

Mick Schumacher


De 22-jarige zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher kwam begin dit jaar bij het team en maakte in maart zijn F1-debuut in Bahrein, nadat hij in 2020 de Formule 2-titel had gewonnen.

Hij heeft consequent beter gepresteerd dan zijn teamgenoot Nikita Mazepin tijdens de eerste tien ronden van 2021, hoewel hij bij de meest recente Britse Grand Prix achter de Rus eindigde nadat het tweetal was gebotst bij de start van de sprintkwalificatierace.

Terwijl Steiner bevestigde dat Mazepin al een contract heeft voor volgend seizoen - "alles is daar getekend, alles is in orde" - wekte Schumacher vorige week de aandacht door vragen over zijn eigen contractstatus te lijken te ontwijken. "Uiteraard ligt mijn focus nu echt op hier, nu, en op de raceĒ, vertelde hij verslaggevers in Silverstone. "We hebben binnenkort de zomerstop, de zomerstop komt eraan, en dat is echt het moment waarop ik me daar volledig op zal richten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS