Formule 1

Silly Season in de Formule 1! Vijf concurrenten voor F1-stoeltje Magnussen bij Haas: "Veel sterke coureurs beschikbaar"

Uitgegeven door Bart • 24 september 2020 10:00 • Print artikel

Het F1-team van Haas heeft nog geen coureur vastgelegd voor het seizoen 2021. Kevin Magnussen en Romain Grosjean zijn de huidige coureurs, maar zowel de Deen als de Fransman beschikt over een aflopend contract. Het zou zo maar kunnen dat de Amerikaanse formatie met beide coureurs doorgaat, maar een wisseling van de wacht lijkt aanstaande. Teambaas Gunther Steiner zei onlangs dat hij wel tien kandidaten kon opnoemen en ook Magnussen weet wie zijn concurrenten zijn.

Kevin Magnussen Romain Grosjean


Haas heeft het net als vorig jaar moeilijk in de Formule 1 en scoorde nog maar één schamel puntje. Die werd door Magnussen behaald in Hongarije. De Deen maakt zich nog niet al te druk over volgend seizoen. "Natuurlijk zou ik in een betere positie zitten als ik al een contract getekend had", zegt Magnussen in de krant Ekstrabladet. "Maar ik weet goed hoe deze wereld werkt en ik zie wel hoe het gaat lopen. Er is altijd druk, maar ik kan me nu beter op mijn eigen taken focussen. Ik presteer beter onder druk en ik geniet er nu ook van. In het verleden kon ik nog wel eens de weg kwijt raken, maar ik laat me er niet meer door beïnvloeden."

Magnussen weet wie zijn concurrenten zijn, al noemt hij er geen tien zoals Steiner. "Het is een competitieve rijdersmarkt op dit moment. Er zijn veel sterke coureurs beschikbaar. Aan de ene kant heb je Sergio Perez en Nico Hulkenberg, maar je hebt ook de Ferrari-jongelingen als Mick Schumacher, Robert Shwartzman en Callum Ilott. We hebben natuurlijk die connectie met Ferrari, net als Alfa Romeo."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS