Formule 1

Silly Season: geruchten vertrek Bottas, is Esteban Ocon nog een optie voor Mercedes? "Een wat rare situatie"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 mei 2021 05:29 • Print artikel

De geruchten over een mogelijk vertrek van Valtteri Bottas gedurende dit jaar of volgend jaar vieren hoogtij. De Formule 1-coureur zou volgens velen bij Mercedes vervangen gaan worden door George Russell. Maar er is nog een coureur die bij Mercedes onder contract staat en dat is Max Verstappens rivaal, Esteban Ocon. Is hij een optie voor de Zilverenpijlen?

Esteban Ocon Alpine F1

“Met Esteban is het een wat rare situatie”, zegt Wolff tegenover diverse media. “Omdat hij al zolang een Mercedes-junior is, en hij is nu een Alpine-fabriekscoureur. Dat is een feit. Ik denk dat de situatie daar goed voor hem is. Hij groeit, zet de prestaties neer, hij is Frans. Al met al staan de sterren op één lijn en ik denk dat het Laurents [Rossi, Alpine CEO] en Estbans onderlinge gesprek als eerste zou moeten zijn, hoe we doorgaan voordat we een mening geven.”

Zelf wil Ocon nog niets weten over een mogelijke opvolging van Bottas bij Mercedes. “Waar ik mij op focus is mijn job hier bij Alpine”, reageert de Fransman. “Ik denk dat we blij zijn met onze progressie. Ik ben blij met de progressie die ik ook dit jaar gemaakt hebt. En ik richt mij op het leveren van het beste in elke afzonderlijke race. Dus, het is zeker dat als je goed presteert, er gesproken wordt en dingen gebeuren. Mijn doel is om te leveren bij het team waar ik race. En mijn thuis is op dit moment bij Alpine.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS