Karting • Karting Diversen

Siem van Vliet laat niets over voor de concurrentie: drie racezeges op rij! "Wel echt gaaf als het dan ook lukt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 oktober 2021 18:01 • Print artikel

EINDHOVEN – Beter kon het niet voor Siem van Vliet, zaterdag op circuit De Landsard in Eindhoven. De dertienjarige karter uit Maarssen was tijdens de tweede ronde van het Kart4Fun-kampioenschap eerst de snelste in de kwalificatie in de Rotax Max Junioren-klasse. Daarna denderde hij vrolijk naar de eerste plaats in alle drie de races. Daarmee werd hij op weergaloze én onmiskenbare wijze winnaar van het dagklassement.

Overwinning Siem van Vliet met Montfoort Motorsport

Het zag er mooi uit: vier keer een 1 achter zijn naam. Vooral ook omdat hij dat niet in de verste verte aan had zien komen. “Ik had gehoord dat er veel rijders kwamen, dus ik dacht: de kans dat ik kan winnen, wordt zo wel wat kleiner. Maar ik ging natuurlijk wel proberen te winnen. En dat is me gelukt”, zei de stralende Siem van Vliet.

En dus was het een zeer tevreden karter die zijn verhaal deed. “Het voelt wel fijn, maar je weet dat het altijd nog beter kan”, bleef de topper van Montfoort Motorsports kritisch. Of het zijn beste weekend was? “Zeker niet”, zei hij gedecideerd. “Dat was paar weken terug tijdens de vijfde ronde van het Nederlands kampioenschap, ook op De Landsard. Toen werd ik vijfde in de finale.”

De goede resultaten bij het NK Rotax Max van Chrono Karting en dat van afgelopen weekeinde tijdens de Kart4Fun waren het stille bewijs dat Siem dit jaar weer een stap gemaakt heeft als karter. “Ik kan nu beter inhalen en ik ben zeker”, verklaarde hij. Zijn prestaties vertonen de laatste maanden een mooie stijgende lijn. Dat hij in Eindhoven overtuigend dagwinnaar werd, had hij weliswaar niet verwacht, een podiumplaats daarentegen wel. “Wel echt gaaf als het dan ook lukt.”

De manier waarop maakte zijn dagzege bovendien nog mooier dan die op basis van de resultaten was. Want wat was er gebeurd tijdens de start van de derde race? “Ik was gecrasht; werd eraf gebeukt. Ik lag daarna tiende of zo.”

Siem, die van poleposition was gestart, liet zich niet ontmoedigen en omdat het in de eerste ronde was gebeurd, had hij nog de nodige tijd om zoveel mogelijk verloren plaatsen goed te maken. Welnu, hij toonde zijn talent en slaagde er dus zelfs in de koppositie te heroveren. “Dat gaf wel een gaaf gevoel.”

Overwinning Siem van Vliet met Montfoort Motorsport

Siem heeft nog één race op het programma staan: de achtste en laatste ronde van het NK. Die wordt volgende maand gehouden op het circuit van Genk in België, de opmaat naar een seizoen waarin hij de volgende stap gaat maken. Want in 2022 gaat hij bij de Junioren het Rotax Max BNL- en het BMC-kampioenschap in België rijden, én het NK.

En dan te bedenken dat hij na zijn eerste jaar als karter, nu alweer enkele jaren geleden, op het punt stond te stoppen. “In het begin ging het heel slecht. En toen zei mijn zusje dat ik moest doorgaan. Dat heb ik gedaan. Ik ben zeker blij dat ik naar mijn zusje geluisterd heb!”, zei hij met een knipoog. Overigens was er veel familie van Siem naar De Landsard gekomen om hem aan te moedigen en zij zagen hem naar een snaarstrakke overwinning sturen.

Siem wil graag Montfoort Motorsports, zijn monteur en zijn ouders en familie voor de steun. Siem is naarstig op zoek naar sponsors. Bedrijven die graag een jong sporttalent willen ondersteunen op zijn weg naar de top kunnen contact opnemen via de Instagrampagina van Siem: siemvvliet.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS