Karting • Karting Diversen

Siem van Vliet bekroont sterk seizoen met kampioenschap Kart4Fun: "Winnen is altijd leuk natuurlijk”

Uitgegeven door Bart • 30 november 2021 15:27 • Print artikel

Berghem - Siem van Vliet heeft zijn sterke seizoen een passend slot gegeven door het kampioenschap van Kart4Fun te veroveren. De 13-jarige karter uit Maarssen reed op de slotdag op Circuit Park Berghem naar een derde plaats in het dagklassement van de Rotax Max Junioren en dat bleek voldoende voor de titel. Dit seizoen heeft Siem, die uitkomt voor het sterke team van Montfoort Motorsport, veel progressie geboekt en die lijn hoopt hij komend jaar door te trekken bij het NK van Chrono Karting.

Siem van Vliet

Bij het vorige evenement van Kart4Fun op de Landsard in Eindhoven was Siem de concurrentie in alle races de baas. En dat in een zeer sterk bezet deelnemersveld. Op Circuit Park Berghem wist Siem het klusje te klaren, maar het ging niet zo glorieus als in Eindhoven. Dit keer moest hij er hard voor werken. "In de eerste race had ik een kromme stuurstang, maar ondanks dat ben ik toch nog vierde geworden", vertelt Siem. "Daar was ik echt wel blij mee. In de tweede race kon de grip niet goed vinden en gleed ik regelmatig weg. In die race werd ik vijfde. De laatste race ging beter en reed ik naar de tweede plaats. Daardoor werd ik derde in het dagklassement en was het kampioenschap binnen.”

"Winnen is altijd leuk natuurlijk”, zei de kersverse kampioen na het ophalen van de fraaie kampioensbeker. “Het is het resultaat van heel veel trainen, de support van Ronald van Montfoort van Montfoort Motorsport, de begeleiding van mijn monteur Roy van Lune en gewoon veel meters maken. Ik ben heel tevreden dat ik het seizoen zo’n vooruitgang heb geboekt en ik ben heel blij met het kampioenschap.”

De talentvolle karter is via de Honda Cadet en de RK1 in de Rotax Max Junior-klassen terecht gekomen. Dit jaar eindigde hij op de achtste plaats in het eindklassement van het NK van Chrono Karting. "De NK's in Eindhoven en Berghem gingen dit jaar goed. In Mariembourg, Spa en Genk had ik nog niet veel gereden. Daar zal ik nog meer moeten trainen. Volgend jaar blijf ik in de Junior-klasse rijden, maar waarschijnlijk niet meer bij Kart4Fun. Dan gaan we naast het NK in de BMC en de BNL rijden."

Siem van Vliet

Monteur Roy van Lune zag Siem dit jaar flinke stappen maken. “Door ieder weekend te trainen, zijn de prestaties steeds constanter geworden. De foutjes zijn er bijna helemaal uit en daardoor worden de resultaten steeds beter. Het is een kwestie van zo veel mogelijk trainen en races rijden. Daar word je beter van. Volgend jaar zal hij meer races rijden en op een hoger niveau. Dan kan hij nog meer leren."

Siem van Vliet wil graag zijn ouders en familie bedanken en daarnaast ook zijn monteur Roy van Lune ende teambaas van Montfoort Motorsport Ronald Montfoort.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS