Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Shock voor Renger Van der Zande, in 2021 niet meer bij Wayne Taylor Racing: "Het meest verschrikkelijke is dat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 oktober 2020 18:24 • Print artikel

Renger van der Zande keert volgend jaar niet terug bij Wayne Taylor Racing in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. De Nederlander heeft zijn exit bevestigd. Een flinke tegenvaller voor de razendsnelle en succesvolle coureur, nadat hij recent met Ryan Briscoe en Dixon Scott nog de Petit Le Mans wist te winnen en hij samen met Briscoe aan de leiding staat van het coureurskampioenschap van de DPi. Van der Zande kwam in 2018 naar het Taylor-team en kende behoorlijke successen met het Amerikaanse team. Zo won hij twee keer de 24 uur van Daytona en de Petit Le Mans. "Het is ongelofelijk", laat de teleurgestelde Renger weten in een korte reactie aan RaceXpress.nl.

Wayne Taylor Racing Renger van der Zande pole 24 Hours of Daytona 2018


Renger van der Zande kende grote successen in de Verenigde Staten met twee overwinningen in de 24 Hours of Daytona. In 2018 pakte Renger bovendien de polepositie voor de legendarische race. Ook was hij erg succesvol op Road Atlanta.

Nu staat Van der Zande met lege handen. “Het is een lastige situatie”, vertelt Renger tegen Sportscar365. “Ze vertelden mij dat ik één van de coureurs ging zijn die volgend jaar niet voor ze ging rijden. Als je kijkt naar mijn resultaten in de afgelopen jaren, het winnen van twee keer Daytona en de Petit Le Mans en de snelste zijn in Daytona, dan denk ik rationeel gezien dat het echt raar is. Als je kijkt naar de statistieken, dan is er echt een goede relatie tussen mij en de engineeringgroep. Dus was er geen reden om dit te stoppen.”

Renger_van_der_Zande_portret_IMG_2331_2RX_foto_Peter_Vader

Doordat hij zo opeens een bericht kreeg dat hij moet vertrekken in 2021, zijn er slechts een paar opties voor volgend jaar. “Het meest verschrikkelijke is, dat ik niet achter andere teams heb aangejaagd”, aldus Van der Zande, die ook actief is als F1-analist. “In de laatste 24 uur ben ik een paar keer gebeld. Maar ik wens dat ik het eerder wist, omdat we nu behoorlijk op weg zijn om ons 2021-seizoen geregeld te krijgen. Dat maakt het echt wreed. Het zet me echt op achterstand. Ik zou graag deze sprong samen met Acura gemaakt hebben, starten met een nieuwe auto. We leiden het kampioenschap met twee races te gaan en het beste dat ik kan doen is het winnen van het kampioenschap en zorgen dat ik met een hoogtepunt met ze eindig. Dat is alles wat ik eraan kan doen. Op dit moment is het een shock. Ik praat met wat teams en ik denk dat de meeste fulltime stoeltjes weg zijn. Als derde coureur denk ik dat de langeafstand races een goede optie zijn. Het laat me niet veel opties, maar laten we gaan kijken wat zich aandient.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS