Formule 1

Sergio Perez waarschuwt Max Verstappen en andere rivalen, dat er meer vuurwerk komt van Red Bull

Uitgegeven door Peter Vader • 11 juni 2021 03:30 • Print artikel

De winnaar van zondag, Sergio Perez, waarschuwt rivalen dat er dit seizoen meer vuurwerk kan worden verwacht van Red Bull. Perez zegt dat hij vol vertrouwen is, na het winnen van de Grand Prix van Azerbeidzjan afgelopen zondag en heeft het Formule 1-veld gewaarschuwd dat er nog veel meer van hem zal komen. Perez behaalde zijn eerste overwinning met Red Bull in zijn zesde race voor het Red Bull-team, nadat teamgenoot Max Verstappen een klapband had gekregen terwijl hij nota bene aan de leiding van de race ging en nog maar een handjevol ronden hoefde af te leggen. De crash op hoge snelheid van Max Verstappen, bracht de safetycar in Bakoe in de baan. Alle coureurs moesten weer in de rij gaan staan voor een staande herstart, met Perez op de pole position. De Mexicaan werd aanvankelijk onder druk gezet door zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, die de eerste bocht inging met blokkerende voorbanden en de Brit vervolgens in het runoff-gebied verdween. Daarmee overhandigde hij de overwinning aan de Red Bull-coureur, waardoor het team zijn voorsprong kon vergroten. Red Bull heeft nu 26 punten meer dan Mercedes.

Sergio_Perez_GP_winnaar_Bakoe_2021_F1_Red_Bull

Momentum vasthouden
"Het voelt zeker dat ik goede vooruitgang heb geboekt, niet alleen dit weekend, ook in Monaco", zei Sergio Perez na de race tegen express.co.uk. “Elk weekend groeit het begrip en na elk weekend doen we een zeer diepgaande analyse. We doen veel werk in de fabriek om erachter te komen wat we als team beter kunnen doen. Maar ja, ik denk zeker dat we er komen. We zijn aan het verbeteren en ik zie geen reden waarom we, als we naar een ander circuit gaan, niet in staat zouden zijn om een vergelijkbare prestatie te leveren. Zeker, mijn vertrouwen groeit. Het begrip en de samenwerking met het team groeit nu snel. Het is pas race nummer zes van dit seizoen, er zijn er nog genoeg te gaan. Maar het is belangrijk om dit momentum vast te houden en te blijven verbeteren, race na race.”

Moeilijker dan verwacht
Perez, die het jaar moeilijk begon met zijn nieuwe auto, voorspelde dat het hem ongeveer vijf of zes races zou kosten om de Red Bull onder de knie te krijgen. Hij gaf ruiterlijk toe dat het moeilijker was dan hij had verwacht. "We hadden niet de start van het seizoen waar we op hoopten", onthulde Perez. "Ik vond mijn aanpassing moeilijker dan verwacht, maar we hebben vanaf de eerste dag extreem hard gewerkt met de ingenieurs in de fabriek. Eindelijk hebben we nu een heel goed resultaat behaald voor het team. We hebben hier en daar flitsen van snelheid laten zien.”

Boost aan vertrouwen
"Maar ik denk dat in Bakoe alles er geweldig uitzag tot Q3, toen we een fout maakten. Maar we lieten het er niet bij zitten. We keken vooruit en we hadden een geweldige race. Ik ben enorm blij met het resultaat. Dit geeft zeker een grote boost van vertrouwen aan mezelf en ook aan mijn team, aan mijn kant van de pitbox. Het is net een achtbaan door de seizoenen heen, daarom is het is belangrijk om van deze top momenten te genieten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS