Formule 1

Sergio Perez over het verschil van benadering bij Red Bull: "Je weet hoe de auto voelde en hoe ze dit jaar voelt"

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 maart 2022 15:45

Sergio Perez, de teamgenoot van Max Verstappen, laat weten dat zijn voorbereiding in aanloop naar zijn tweede seizoen bij Red Bull, aardig verbeterd is ten opzichte van zijn eerste seizoen met het Oostenrijkse team. De stap van Racing Point naar Red Bull was groter dan verwacht.

Sergio Perez F1 Red Bull

Perez mocht dan wel in de schaduw rondrijden van Max Verstappen, maar de Mexicaan liet gedurende het seizoen een goede ontwikkeling zien. Naast zijn eerste overwinning voor het team in Baku scoorde Perez ook een handvol podia. Zijn meest gedenkwaardige moment afgelopen seizoen was zijn verdediging ten opzichte van Mercedes-coureur Lewis Hamilton tijdens de GP van Abu Dhabi.

Red Bull zag deze ontwikkeling en sterke prestaties en beloonde hem dan ook met een contractverlenging. Als de Mexicaan wordt gevraagd naar zijn verschil in benadering naar het nieuwe seizoen vertelt de Mexicaan het volgende: "Het is nu absoluut een stuk beter, omdat je voor het tweede jaar bij het team rijdt."

Perez vervolgde: "Je komt aan en weet meteen wie je aan moet spreken, je weet hoe de auto vorig jaar voelde en hoe ze dit jaar voelt. Het is leuk om een tweede jaar bij dit team te horen en ik kijk uit naar de nieuwe reglementen." De 32-jarige piloot uit Mexico liet zien dat het met de betrouwbaarheid van de RB18 in ieder geval goed zit. Perez legde 152 ronden af over het Spaanse circuit van Barcelona.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS