Formule 1

Sergio Perez leeft mee met Max Verstappen: "Maar ik ben ontzettend blij met mijn overwinning"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 6 juni 2021 16:55 • Print artikel

Sergio Perez was ontzettend blij na zijn winst op het circuit van Bakoe. De Mexicaan gaf wel eerlijk toe dat hij zijn Red Bull-teamgenoot Max Verstappen niet had kunnen bijhouden. Maar door de klapband van de Nederlander veranderde alles. Daarna was Perez echt gebrand om de overwinning binnen te slepen en Lewis Hamilton achter zich te houden.

Sergio Perez

"Ik ben echt ontzettend blij", liet Perez weten aan Paul di Resta. "Max heeft het echt geweldig gedaan, het is echt balen voor hem. Het zou zo mooi zijn geweest. Red Bull een en twee, maar helaas mocht het niet zo zijn. Ik had zelf ook wat problemen. Gelukkig konden we de race uit rijden."

"De laatste twee ronden waren echt heel erg intens. De snelheid van de auto was gelukkig wel goed, dus ik ben er vol voor gegaan. De race was ontzettend moeilijk, want ik had Hamilton de hele tijd achter me. Bij de herstart was hij beter weg, dus ik probeerde zo laat mogelijk te remmen. Hamilton remde nog later en dat pakte voor hem niet goed uit. Deze overwinning geeft me echt veel vertrouwen. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor het team."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS