Formule 1

Sergio Perez geniet van zege in Singapore: "Mijn beste race ooit"

Uitgegeven door Bart • 2 oktober 2022 17:04 • Print artikel

Sergio Perez heeft zondag in Singapore zijn tweede zege van het seizoen geboekt. Door een onderzoek van de stewards is die zege nog onzeker, maar op de baan kon de Mexicaan genieten van het podium en de champagne. Perez moest zich melden omdat hij meer dan 10 autolengtes achter de safety car reed.

Sergio Perez


Voordat er een uitspraak van de stewards was, sprak Perez over zijn overwinning. "Dit was mijn beste race ooit. Ik had de controle, maar de opwarmronden waren erg lastig. Ik heb alles gegeven en vooral de laatste drie ronden waren zwaar. In de auto voel je dat nog niet, maar als je uitstapt voel je het zeker wel."

Perez kreeg de vraag voorgelegd wat hij verwacht van het onderzoek van stewards. "Ik weet niet wat er is gebeurd en waarom ik me moet melden. Het team meldde dat ik het gat moest vergroten."

Teamgenoot Max Verstappen had in Singapore wereldkampioen kunnen worden, maar moet dat feest minimaal een week uitstellen. Perez daarover: "Het is voor Max ook veel mooier als hij in Japan kampioen wordt. Voor het team en voor Honda is dat specialer."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS