Formule 1

Sergio Perez geeft niet op: "Ik doe nog steeds mee in de strijd om de wereldtitel"

Uitgegeven door Bart • 22 juli 2022 12:45

Na twee uitvalbeurten in Canada en Oostenrijk staat Sergio Perez 59 achter leider Max Verstappen, maar dat wil niet zeggen dat de Mexicaan niet meer gelooft in de wereldtitel Formule 1. Vorig jaar boekte Perez in Frankrijk zijn tweede podium voor Red Bull en ook dit weekend wil hij de gang naar het podium weer maken.

Sergio Perez


"Na een zwaar weekend in Oostenrijk is het fijn dat we weer kunnen racen en een kans hebben om dat recht te zetten", zegt Perez in zijn preview op de race op Circuit Paul Ricard. "We hebben twee DNF's in de laatste drie races gehad en dat kunnen we eigenlijk niet gebruiken. Ik ga er dit weekend voor om dat om te draaien. Ik doe nog steeds mee in de strijd om de wereldtitel, dus voor mij is het belangrijk om geen punten meer te verliezen."

De specifieke lay-out en de hoge temperaturen zullen een grote rol gaan spelen. Perez ziet meerdere uitdagingen. "Vorig jaar scoorde ik mijn tweede podium voor Red Bull in Frankrijk en ik kijk ernaar uit om die prestatie te herhalen. Paul Ricard is een uitdagende baan omdat je verschillende racelijnen kunt rijden. Het is niet makkelijk om te weten wat de beste lijn is. Ook de hoge temperaturen zullen een factor zijn dit weekend. Fysiek zal het zware race worden en we moeten afwachten hoe de bandenslijtage is door de hitte."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS