Formule 1

Sergio Perez doet dringende oproep aan zijn Red Bull-team na 'pijnlijke' uitvalbeurt

Uitgegeven door Peter Vader • 21 juni 2022 16:46 • Print artikel

Sergio Perez hoopt dat het Red Bull-team zich opnieuw goed gaat focussen op de betrouwbaarheid van zijn Red Bull-bolide, want de manier waarop hij zijn race in Canada, die gewonnen werd door Max Verstappen, moest beŽindigen was volgens de Mexicaan heel pijnlijk. De Mexicaan scoorde in Canada geen punten. Na een dramatische kwalificatie, waar hij door een onhandige fout in de muur belandde, moest hij de race vanuit het middenveld beginnen. Vanaf P13 had hij al wat plekken goedgemaakt, maar toen ging het grandioos fout. Hij kwam stil te staan en moest de race staken. De Mexicaan wijst na afloop de versnellingsbak van zijn Red Bull RB18 als schuldige aan, aldus een bericht van RacingNews365. "Het was de versnellingsbak. Echt zonde. Het is heel lastig om dit te verwerken: nul punten op zondag. Het ging zo goed. We hadden al terrein goed gemaakt, terwijl we de banden en de remmen aan het sparen waren. Er zat dus genoeg potentie in mijn race om terug te komen", verzucht Checo.

Sergio_Perez_portret_not_amused

Erg pijnlijk
Gevraagd of de betrouwbaarheidsproblemen misschien een direct gevolg waren van zijn eigen crash op zaterdag, denkt Perez van niet. Hij roept zijn team dan ook op om weer goed naar de betrouwbaarheid te kijken, want zo de race moeten eindigen was niet best. "Momenteel gaan we er niet vanuit dat het een gevolg was van mijn crash. We moeten dit soort zaken goed in de gaten houden. De versnellingsbak was al behoorlijk aan het einde van zijn cyclus, dus we moeten dit oplossen. De betrouwbaarheid is nou eenmaal het belangrijkste om een Grand Prix te beŽindigen. Dus om nul punten te scoren is heel pijnlijk in het kampioenschap."

Veel uitvalbeurten
Hoe kan het toch dat er dit jaar zoveel technische uitvalbeurten zijn in F1? Perez denkt het wel te weten. "Er zijn nieuwe regels en iedereen pusht enorm hard op elk vlak. Dan is het probleem waarschijnlijk daaraan gerelateerd. De auto's stuiteren meer, dus dan komen er weer andere problemen kijken." Het is zeker niet de eerste keer in zijn carriŤre dat Perez de strijd moet staken door problemen met zijn bolide, maar wel is het pijnlijker dan ooit, oordeelt hij.

Kostbare punten
"Dit doet zeker meer pijn dan in het verleden. Nul punten scoren terwijl je vecht om de wereldtitel, is erg kostbaar. Er is nog steeds een lange weg te gaan. Het doet Ťcht heel veel pijn, dus ik wil deze zondag graag snel vergeten en vooruitkijken naar Silverstone. Daar zou het goed moeten gaan. Hopelijk heb ik daar een normaal weekend."

Sergio_Perez_Nr11_actie_front_2

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS