Formule 1

Sergio Perez denkt nog niet aan racepensioen: "Te jong en ik vind het nog te leuk"

Uitgegeven door Bart • 7 augustus 2022 15:23 • Print artikel

Na zijn overwinning in Monaco verlengde Sergio Perez zijn contract bij Red Bull tot en met het seizoen 2024. De nu 32-jarige Mexicaan denkt niet dat het daar bij blijft in de Formule 1. De teamgenoot van Max Verstappen wil graag langer door in de koningsklasse van de autosport.

Sergio Perez


"Ik heb nu een contract tot en met 2024 en ik kan me niet voorstellen dat ik dan mijn carrière beëindig", zegt Perez in een interview met het Duitse Sport Bild. "Daar ben ik nog te jong voor en ik vind het gewoon nog steeds veel te leuk. Ook al vergt de sport heel veel tijd, maar zo is het nu eenmaal. De Formule 1 is je leven en dat kun je niet simpel achter je laten."

Perez kijkt nog niet op tegen een racepensioen. "Het zal niet moeilijk zijn, want er zijn zo veel meer dingen om te doen. Mijn beste momenten in het leven hebben niks met racen te maken. Bijvoorbeeld de geboorte van mijn kinderen. Zelfs de eenvoudige dingen betekenen veel voor me. De momenten dat ik in Mexico een taco voor 20 pesos kan halen en dat ik veel tijd met mijn familie kan doorbrengen, zo'n ervaringen heb je in de Formule 1 niet."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS