Formule 1

Sergio Perez dankt Max Verstappen voor hulp tijdens kwalificatie: "Samengewerkt als een team"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 november 2022 16:25 • Print artikel

Sergio Perez kwalificeerde zich op de tweede positie tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Abu Dhabi. Hij moest enkele tienden toegeven op teamgenoot Max Verstappen die weer ijzersterk voor de dag kwam. Wel hield de Mexicaan Charles Leclerc achter zich. Beide coureurs staan met 290 op de gedeelde tweede plaats in het kampioenschap. Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi gaat het erom spannen wie de vice-kampioen wordt in 2022, maar de eerste slag is geslagen door Perez.

Sergio Perez

Na afloop van de kwalificatie meldde Perez zich bij David Coulthard. Vorige week in Brazilië verliep de samenwerking tussen Verstappen en Perez stroef. Met nog enkele rondjes te gaan vroeg het team aan Verstappen om zijn teamgenoot voorbij te laten gaan, dit om Perez zodoende meer ademruimte te geven richting Leclerc. Verstappen weigerde dit pertinent en dat kwam hem op veel kritiek te stuiten. Perez gaf aan dat de strijdbijl is begraven. "Het was een goede kwalificatie en we hebben de voorste startrij voor tijdens de race. Max heeft geweldig werk voor mij geleverd."

"We hebben samengewerkt als een team en ik kijk uit naar morgen, dat is de dag die er écht toedoet. Dank aan alle fans die hier aanwezig zijn. Hopelijk hebben we zondag een sterke race, het wordt in ieder geval een interessante. Ik ben benieuwd om te zien hoe sterk Ferrari en Mercedes voor de dag gaan komen", sloot hij af.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS