Formule 1

Sergio Perez bewandelt steeds meer zijn eigen pad bij Red Bull: "Er zijn verschillen met Max"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 september 2021 10:02

Sergio Perez kan de snelheid van Max Verstappen nog niet evenaren. Na Pierre Gasly en Alex Albon heeft ook de ervaren Mexicaan het gat naar onze landgenoot nog niet kunnen dichten. Checo kiest er steeds meer voor om zijn eigen weg te bewandelen.

Sergio Perez Max Verstappen


“Stapje voor stapje volg ik steeds meer mijn eigen pad”, aldus Perez tegen het Amerikaanse Motorsport. “Ik test verschillende dingen en probeer het te laten werken. Omdat we zo weinig rijtijd hebben, is het lastig om tijdens een raceweekend verschillende dingen uit te proberen en dat is natuurlijk wel wat je wilt. In ieder geval, het hele proces is veel lastiger, omdat we zo weinig tijd in de auto hebben dit jaar.”

Net al zijn voorgangers lijkt de Mexicaan niet uit de voeten te kunnen met de Red Bull en dat in tegenstelling tot Verstappen die vliegt met dezelfde bolide. De Nederlander lijkt beter over weg te kunnen met de nerveuze achterkant, waar Perez toch liever een andere setup heeft.

“Ja, er zijn wat verschillen”, legt Perez uit. “Om een voorbeeld te geven hou ik in vergelijking tot Max van een stabiele achterkant. Dat geldt met name voor de midden en hoge snelheidsbochten. Dat geeft mij wat meer gevoel in de auto en ik heb dat liever. Het is ook een aspect waar we op het moment achter de schermen hard aan werken.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS