Formule 1

Sergio Perez: "Zodra ik er niet meer van geniet, is de tijd dat ik naar huis moet gaan"

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 februari 2022 16:00

Sergio Perez heeft hoge verwachtingen voor het nieuwe seizoen. De teamgenoot van wereldkampioen F1 Max Verstappen is volledig overtuigd van zijn vermogen een wereldkampioenschap binnen te slepen met Red Bull Racing.

F1 Red Bull Racing

Gedurende 2020 leek het er lange tijd op dat er in de Formule 1 geen plek meer zou zijn voor de Mexicaan. Hij werd bij het toenmalige team van Racing Point vervangen door Sebastian Vettel die naast Lance Stroll zou gaan rijden. Eind 2020 hoorde de Mexicaan dat hij toch een zitje had bemachtigt in de Formule 1, en niet zomaar één. Perez had namelijk een contract binnen gesleept bij het team van Red Bull. Na een stroeve start bij het team kwam de Mexicaan na een half seizoen goed en wel uit de verf.

Met enigszins geluk behaalde hij in Azerbeidzjan wel zijn tweede overwinning in de Formule 1 nadat hij de Grand Prix van Sakhir in 2020 al op spectaculaire wist te winnen. Na een reeks podia eindigde hij het seizoen op een vierde plek nadat hij op spectaculaire wijze zijn teamgenoot Verstappen probeerde te helpen door Lewis Hamilton achter zicht te houden.

In de Tag Heuer's The Edge podcast werd Perez gevraagd naar waarom hij een contractverlenging had getekend bij het team van Red Bull. "Om eerlijk te zijn, geniet ik echt van het werken met het team, met de groep mensen, met de ingenieurs, met de Red Bull-cultuur en het merk zelf. Red Bull is een groot merk en het is veel werk in vergelijking met wat ik gewend was in andere teams", geeft hij toe "Maar ik heb het naar mijn zin en ik voel me echt een onderdeel van het team, ik werk goed samen met Max, met de race-ingenieurs en met het hele team in het algemeen."

Voor Perez is het geen noodzaak om in de Formule 1 te rijden. Het is volgens hem nu belangrijk dat hij van zijn werk geniet. “Zodra ik er niet meer van geniet, is de tijd dat ik naar huis moet gaan, omdat ik hier niet meer hoef te zijn", verklaart de 32-jarige Mexicaan. "Ik ben hier omdat ik er volledig van overtuigd ben dat ik wereldkampioen kan worden en omdat ik het erg leuk vind om met mijn team samen te werken. Dat is het, daarnaast ben Red Bull erg dankbaar voor het verlengen van mijn contract", aldus de Red Bull-coureur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS