Formule 1

Sergio Perez: "Ik zit niet bij Red Bull vanwege die ene overwinning in Bahrein"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 januari 2021 16:06 • Print artikel

Sergio Perez neemt dit jaar plaats in een cockpit van de Red Bull naast Max Verstappen. De Nederlander versleet inmiddels al een aantal teamgenoten die zijn tempo niet konden volgen. Het is nu de beurt aan de Mexicaanse F1-coureur. Hij weet in ieder geval wat hem te wachten staat. De uitdaging aangaan om niet te ver van Verstappen te zitten.

Sergio_Perez_F1_Red_Bull
Sergio Perez

De laatste twee races van 2020 leverden overwinningen op voor Sergio Perez en Max Verstappen. Toch denkt de Mexicaan niet dat alleen die overwinning hem een stoeltje bij Red Bull heeft opgeleverd. “Ik denk zeker dat het wat invloed had”, reageert de voormalig Racing Point-coureur. “Maar ik zit tien jaar in de F1, dus weten de mensen ondertussen wat ik kan.”

De coureur ziet de stap naar Red Bull dan ook met name als de volgende stap in zijn carrière: “Een moment om mijzelf te bewijzen dat ik de volgende stap kan nemen. Nu lijk ik de juiste machine in handen te hebben, dus moet ik ervoor zorgen dat het gaat lukken. Ik denk dat het winnen van een race zeker geholpen heeft, maar ik denk dat de consistentie die ik door de jaren heen getoond heb, meer bepalend voor de keuze van het Red Bull-management is geweest. Afgelopen jaar had ik een beter pakket, dus was ik in staat om het ook te laten zien. Maar het is niet één Formule 1-race die je leven verandert. Een race winnen is erg lastig, maar het helpt zeker.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS