Formule 1

Sergio Pérez over gedwongen vertrek: "Ik had wat meer transparantie verwacht"

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 september 2020 20:04 • Print artikel

Sergio Pérez dacht dat zijn contract met Aston Martin voor 2021 in de Formule 1 in kan en kruiken was. Toch gingen de geruchten door de F1-paddock dat Sebastian Vettel volgend jaar naast Lance Stroll ging plaatsnemen en inmiddels is bekend dat dit scenario ook gaat gebeuren. Het laat de Mexicaan voor volgend jaar zonder stoeltje. Wat denkt de F1-coureur van de gebeurtenissen?

Sergio Pérez

“Ik had wat meer transparantie verwacht, maar ik begrijp dat Otmar niet in een makkelijke positie zit. En Lawrence, ik heb niets tegen hem”, aldus Perez tegen Crash.net. “Ik wil dat het team het in de toekomst erg goed doet.”

Vooralsnog heeft de Mexicaan nog geen stoeltje voor volgend jaar, nu hij vervangen wordt door Vettel. Pérez wordt aan diverse teams gelinkt, maar verwacht dat er in de komende weken meer duidelijkheid komt. “Ik heb geen idee, maar ik ben erg opgewonden”, aldus Pérez. “Na 10 jaar in de sport wil ik een uitdaging die me motiveert om elke ronde 100 procent te geven. Elke afzonderlijke morgen wil ik naar buiten stappen, trainen en de wereld rondreizen. Ik heb dat nodig. Als ik dat niet vind, blijf ik niet in de sport. Ik ben er misschien een jaar uit, en zien welke optie komen in het jaar daarna of ik kijk naar een andere klasse. Of ik ga met pensioen."

Sergio Perez

“Mijn prioriteit is om door te gaan in de sport. Ik ben pas 30 en ik voel dat ik nog veel te geven heb en ik zit op de top van mijn carrière. Maar het is niet aan mij, het ligt aan de opties. Er is nog niets getekend, maar er is wel wat progressie. We gaan het in de komende weken zien. Zoals ik eerder zei, ik denk dat er op dit moment niemand haast heeft. De teams niet, ik niet, dus laten we het afwachten. Er is nog een lange weg te gaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS