Formule 1

Sergio Pérez loopt over van zelfvertrouwen: "We gaan het Mexicaanse volkslied vele keren horen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 januari 2021 11:33 • Print artikel

Sergio Pérez neemt dit seizoen naast Max Verstappen plaats bij Red Bull Racing. De Mexicaan zag zijn voorgangers Pierre Gasly en Alex Albon het veld ruimen, omdat ze hun Nederlandse teamgenoot niet in het spoor konden blijven. Toch loopt Pérez over van zelfvertrouwen, nadat hij de kans bij een topteam kreeg van de energiedrankenfabrikant.

Sergio Pérez

“Ik push altijd naar het maximale en vorig jaar had ik eindelijk een auto waar ik wat meer mee kon tonen en mensen zagen waar toe ik in staat was. Nu is mijn grote kans”, vertelt de Mexicaan aan Racer. “Ik moet op alle aspecten de volgend stap maken en ik denk dat ik daar klaar voor ben. Het enige wat er ontbrak was de mogelijkheid. Nu heb ik die, het is aan mij om het te laten werken. Ik ga er voor zorgen dat ik zeker te veel lever. Als we een auto hebben waarmee we kampioenschappen kunnen, dan zorg ik er voor dat we het winnen. En als dat niet het geval is en we hebben een auto die slechts goed is voor de derde plek, dan ga ik er voor zorgen dat we als tweede eindigen.”

“Ik hoop echt dat ik een goed seizoen heb en dat is de enige manier waarop ik meneer Mateschitz, Dr. Marko, Christian en Adrian en het hele team kan terugbetalen. Niemand heeft mij eerder de kans gegeven in een groot team. We gaan het Mexicaanse volkslied vele keren horen, hoop ik!”

De kersverse Red Bull F1-piloot weet in ieder geval waar hij het meeste naar uit kijkt. “De auto, te zien hoe competitief we zijn”, aldus Pérez. “We moeten zeker het gat naar Mercedes dichten en hopelijk zijn we in staat om ze geregeld met beide auto’s te verslaan en hopelijk geven we de Formule 1 op zichzelf een beter spektakel. Het vraagt slechts een kleine verandering aan het hele plaatje. Van wat ik gehoord heb van de engineers, hebben ze deze winter echt hard gewerkt.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS