Formule 1

Sergio Pérez herinnert zich 'veel politiek' tijdens McLaren-periode

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 april 2021 13:32 • Print artikel

Sergio Pérez zei dat er 'veel politiek' was die leidde tot het einde van zijn McLaren-stint na slechts één seizoen, niet prestatieproblemen.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1


Nadat Pérez was doorgebroken bij Sauber, kreeg hij zijn eerste kans bij een team waarvan werd verwacht dat het de top van de Formule 1 zou uitdagen, toen McLaren hem contracteerde voor 2013.

Dat seizoen slaagde McLaren er echter niet in om ook maar één keer op het podium te komen, en ondanks 49 punten verliet Pérez het team aan het eind van het seizoen, omdat verschillende coureurs, onder wie teamgenoot Jenson Button, niet blij waren van Pérez' agressieve rijstijl.

Pérez vond dat er veel meer politiek in het spel was. "In dat jaar denk ik dat er veel politiek in het spel was, want de rijderskant was niet zo slecht. Ik ging vrij onervaren in een team naast Jenson en eigenlijk was het zijn team, hij was wereldkampioen", vertelde hij aan Sky F1.

"Ik was hem te snel af, dus qua snelheid kon je wel zien dat de jongeling de snelheid had. Maar er waren andere dingen aan de hand en daar heb ik van geleerd. Ik denk dat ik een completere coureur ben geworden. Als het nu niet werkt, gaat het nooit meer werken."

In 2021 krijgt Pérez weer een kans bij Red Bull, een team waarvan verwacht wordt dat het kan meedoen om de overwinning. Het is echter dezelfde situatie, want hij gaat naar een team dat sterk gebouwd is rond een coureur, namelijk Max Verstappen.

Pérez' eerste indruk van de Nederlander is dat hij gefocust is op zo hard mogelijk rijden, maar buiten de auto is Verstappen een relaxte persoonlijkheid. "Met Max ben ik tot dusver zo omgegaan dat ik kan zeggen dat hij alleen maar bezig is om zo snel mogelijk te gaan en buiten de auto is hij behoorlijk chill", aldus Pérez.

"Dat is de eerste indruk die ik heb gekregen. We werken goed samen en geven vergelijkbare feedback over wat we willen en welke richting we op willen. Ik denk zeker dat ik nog veel van Max kan leren en hopelijk andersom ook."

Pérez is geliefd in zijn geboorteland Mexico, en dit seizoen keert hij terug naar huis met de kans op een overwinning voor de ogen van zijn supporters. "Ik weet dat de auto rond Mexico altijd goed is. Red Bull heeft daar veel grands prix gewonnen, dus als ik die race kan winnen, zou dat iets heel groots voor me zijn."

"Maar vanaf nu moeten we gewoon race voor race leveren en ervoor zorgen dat we ook in het kampioenschap een heel sterke positie hebben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS