Formule 1

Sergio Pérez heeft tijd nodig naast Verstappen: "Ook Checo weet dat slechts een paar coureurs Max..."

Uitgegeven door Bart • 11 april 2021 05:02 • Print artikel

In de afgelopen Formule 1-seizoenen sleet Max Verstappen een aantal teamgenoten. Zowel Pierre Gasly als Alex Albon kon zich niet meten met onze landgenoten en dropen gedesillusioneerd af. Dit jaar heeft Red Bull gekozen voor de ervaring van Sergio Perez. Volgens oud-coureur David Coulthard is de Mexicaan er wel klaar voor om naast Verstappen sterk te presteren.

Sergio Perez


"Je moet mentaal sterk zijn, maar Checo is een ervaren coureur en de auto is bij hem in goede handen", aldus de Schot in het Formule 1 Café van Ziggo Sport. "Perez is op dit moment de juiste coureur voor Red Bull. En dat zeg ik met veel respect voor Alex Albon. Hij is nog niet volwassen genoeg om met de Max-factor om te gaan."

In Bahrein maakte Perez indruk op Coulthard. "Zijn comeback was indrukwekkend. Hij wist de auto zonder hulp van het team weer aan de praat te krijgen en werd toch nog vijfde. Met dit soort races kun je de titel bij de constructeurs winnen."

"Perez is volwassen genoeg en weet dat slechts een paar coureurs Max kunnen verslaan. Checo wordt beter naarmate het seizoen vordert. Dan begrijpt hij ook beter hoe de auto exact in elkaar zit. Hij maakt nu kennis met zijn nieuwe vriendin. Geef hem zes maanden en dan zul je zien dat hij een geweldige teamgenoot voor Max is."

Coulthard kijkt uit naar een heroïsche strijd tussen Hamilton en Verstappen. "Ik hoop echt dat dit een gevecht wordt dat tot de laatste race duurt. En dan zullen we weten of dat we een achtvoudig wereldkampioen hebben of een coureur die zijn eerste titel veroverd heeft."

Bekijk het hele interview met Coulthard in de video hieronder.
 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS