Formule 1

Sergio Pérez benadrukt bijdrage Albon aan succes Red Bull: "Potentieel RB16B maximaliseren"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juni 2021 12:03 • Print artikel

Sergio Pérez heeft Red Bull-reserve Alex Albon geprezen voor zijn bijdrage aan het succes van het team dit seizoen. Hij benadrukte het simulatorwerk van de Brit en diens steun voor de inspanningen van de Mexicaan.

Sergio Pérez Red Bull Racing  F1


Pérez verving Albon bij Red Bull aan het begin van dit seizoen na een teleurstellende seizoen vorig jaar. De 25-jarige is in de Red Bull-familie gebleven en doet regelmatig ontwikkelingswerk in de simulator van het team in Milton Keynes, terwijl hij ook parttime zal racen in de Duitse DTM-serie aan het stuur van een door AlphaTauri gesponsorde Ferrari 488 GT3 Evo.

Na de overwinning van Max Verstappen in Monaco onderstreepte Red Bull teambaas Christian Horner de rol van Albon in het helpen van het team in hun streven te winnen in het prinsdom dankzij de tijd die hij doorbracht in de simulator.

Na de Grand Prix van Azerbeidzjan van afgelopen weekend sloot Pérez zich aan bij Horners woorden van waardering, maar hij voegde er zijn persoonlijke waardering aan toe. "Ik denk dat we een behoorlijk goed team hebben", zei Pérez. "Wat Max deed, was geweldig om te zien. Hij verdiende de overwinning echt, hij deed alles perfect dat weekend. Hij had alleen erg veel pech. Het was echt zijn overwinning."

"En Alex ook, hij steekt zo veel werk in de simulator met de ingenieurs. Ik weet nog dat toen ik hier kwam, je niet van hem zou verwachten dat hij in zekere zin zo open tegen mij zou zijn. Maar hij legde me alle problemen uit die hij had, hoe de auto werkt, en dat was vanaf dag één heel fijn. Ik waardeer dat echt en ik waardeer het werk dat hij weekend na weekend met het team en met de simulator doet. Dit is teamwork, en uiteindelijk zijn we er dankzij ieder individu in dit team."

Door de overwinning van Pérez in Baku en de mislukte race van Mercedes heeft Red Bull 28 punten voorsprong op zijn rivaal. Maar Pérez waarschuwde dat het nog een lange weg is naar Abu Dhabi, waar de laatste GP van het jaar wordt gehouden. Hij drong er bij zijn team op aan in de tussentijd het hoofd koel te houden. "Het is pas race zes", zei Pérez. "Het maakt niet uit waar we nu staan, het gaat erom waar we in Abu Dhabi finishen. We moeten ervoor zorgen dat we het potentieel van onze auto maximaliseren."

"Er is nog zo'n lange weg te gaan. Ik zit al jaren in de Formule 1, ik weet dat er nog zoveel kan gebeuren. We moeten ons hoofd koel houden. Wat er nu gebeurd is, is geschiedenis, en we moeten gewoon vooruit blijven kijken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS