Formule 1

Sergio Perez zoekt naar verklaring voor slechte kwalificatie: "Was er simpelweg niet toe in staat"

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 juni 2024 19:03

Sergio Perez kende opnieuw een teleurstellende kwalificatie, ditmaal in Spanje. De Mexicaanse Red Bull-coureur eindigde de kwalificatie op de achtste positie, maar zal vanwege een gridstraf die hij in Canada opliep, opnieuw buiten de top tien starten. Perez is enorm teleurgesteld en zoekt nog steeds naar een redenatie achter de tegenvallende prestatie.

Sergio Perez Max Verstappen

Niet geheel tegen de verwachtingen in, is Perezí teamgenoot Max Verstappen opnieuw het hele weekend sneller. Na afloop van de kwalificatie uitte Perez zijn ongenoegen over zijn prestaties. In gesprek met Viaplay zocht de man uit Guadalajara naar verklaringen voor zijn moeizame optreden in Barcelona: "De vooruitgang gedurende het hele weekend verliep heel anders. Ik was simpelweg niet in staat om een snelle ronde neer te zetten wanneer het erop aankwam."

"Uiteindelijk kwamen we dichter bij, maar we hadden minstens twee of drie tienden meer nodig om echt vooruitgang te boeken. We werken hard om die verbetering op zondag wel te vinden." Zijn doel voor de race is helder: "Ik wil absoluut hoog eindigen en veel punten scoren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS