Formule 1

Sergio Perez verzekert zichzelf van P2 in het kampioenschap in Las Vegas: “De race begon heel moeilijk”

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 november 2023 08:33

LAS VEGAS – Sergio Perez kende een race met meerdere gezichten. De Mexicaanse Red Bull coureur vocht zich vanaf de elfde positie in de Grand Prix van Las Vegas knap terug naar de derde positie achter Max Verstappen en Charles Leclerc. Doordat hij de derde positie veiligstelde, kan hij de tweede plek in het kampioenschap niet meer weggeven aan Lewis Hamilton.

Sergio Perez

“De race begon heel moeilijk, met veel schade”, begint Perez zijn verhaal bij David Coulthard. “We braken de voorvleugel, dus we gingen eigenlijk helemaal naar de achterkant van de grid. De safety car bracht ons terug in de race. Ik haalde Charles in, maar ik kon niet van hem wegrijden”, gaat Perez verder.

“Toen kwam Max en hij haalde ons allebei in. Het was lastig met de windvlagen die we hadden. Ik blokkeerde een paar keer, maar gelukkig hield ik hem op de baan. Uiteindelijk had ik niet verwacht dat Charles me nog in zou halen”, moet Perez toegeven. “Hij had een achterstand van zeven tienden, maar in de remzone was hij er al, dus net als Max heeft hij het goed gedaan.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS