Formule 1

Sergio Perez krijgt het maar niet voor elkaar: “Hopelijk competitiever op andere circuits”

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 juni 2024 18:01

Sergio Perez kon ook tijdens de Grand Prix van Spanje geen potten breken. Terwijl de Mexicaan zijn teamgenoot Max Verstappen de race zag winnen, kwam Perez niet verder dan de achtste eindklassering. Perez legt uit waarom het hem niet lukte om verder naar voren te komen.

Sergio Perez Max Verstappen

Perez liep het hele weekend achter de feiten aan. In de twee weekenden voorafgaand aan de Spaanse kraker, lukte het hem niet om naar de top tien te rijden in de kwalificatie. In Spanje reed hij in de kwalificatie naar de achtste positie, maar had hij drie plekken straf die hij nog moest inlossen vanuit Canada.

Ook in de race kon hij geen grote stappen maken. In gesprek met Sky Sports deelt Perez zijn verhaal: "Het grootste probleem was de startplaats. Het was een heel erg lastige eerste stint, en dat had invloed op onze race. Uiteindelijk hebben we voor drie pitstops gekozen. Andere teams zijn heel erg sterk, en het is belangrijk dat we perfecte weekenden leveren voor ons team. McLaren ziet eruit als het sterkste team, maar hopelijk kunnen wij competitiever zijn op andere circuits."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS