Formule 1

Sergio Pérez onthult invloed Fernando Alonso, Lewis Hamilton achter nieuw Red Bull-contract

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 juni 2024 17:36

Sergio Pérez beweert dat zijn nieuwe Red Bull-contract waarschijnlijk niet zijn laatste in de F1 zal zijn. De Mexicaan weigert uit te sluiten dat hij net zo lang in de autosport zal blijven als Fernando Alonso en Lewis Hamilton.

Sergio Pérez F1


Hij heeft goede hoop dat zijn nieuwe contract niet zijn laatste zal blijken te zijn, want de zesvoudig racewinnaar streeft ernaar om zijn carrière bij Red Bull af te sluiten. "Zeker als je kijkt naar Fernando of zelfs Lewis, heb ik nog een lange weg te gaan in mijn carrière", zei hij. “Ik heb mijn laatste contract niet getekend. Als je je voor twee jaar vastlegt in de Formule 1, kost dat veel tijd en energie. Waar ik vrij zeker van ben, is dat ik mijn carrière bij Red Bull wil afsluiten."

De voormalige McLaren- en Force India F1-ster schetste hoe slopend het kan zijn om voor Red Bull te racen, met de intensiteit die zowel op als naast de baan vereist is en die uniek is in de Formule 1. "Er waren andere opties, maar voor mij was mijn plan A, B en C om bij Red Bull te blijven. Ik wil mijn carrière hier afmaken. Het is een team dat me zoveel heeft gegeven in mijn carrière dat ik gewoon heel blij ben. Ik wil gewoon tot mijn laatste ronde mijn best doen voor dit team. Red Bull is een team dat alles uit je haalt."

“Het is een uitdaging die je nergens anders hebt. Zo'n uitdaging heb ik in mijn carrière nog niet gehad. Als ik teken, ben ik er echt klaar voor en bereid om honderd procent te geven. Het was een eenvoudige onderhandeling. Ik zit al een paar jaar in het team. Dan is het een stuk makkelijker om tot een overeenkomst te komen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS